Al 9 jaar probeert ze een baby te krijgen zonder resultaat: "We hebben er 2 geadopteerd en we zullen hetzelfde doen met hun zusje"

Janine image
door Janine

13 Oktober 2022

Al 9 jaar probeert ze een baby te krijgen zonder resultaat: "We hebben er 2 geadopteerd en we zullen hetzelfde doen met hun zusje"
Advertisement

Soms is het krijgen van een baby geen gemakkelijke onderneming: natuurlijke zwangerschappen kunnen moeilijk te realiseren zijn en om deze reden nemen veel mensen hun toevlucht tot vruchtbaarheidsbehandelingen om de droom om ouders te worden te vervullen. Sarah en Shane Buchanan uit Pittsburgh, Pennsylvania, VS, zijn zich hier terdege van bewust, die jarenlang tevergeefs probeerden een baby te krijgen, totdat ze besloten om adoptie te proberen. Sarah, een verpleegster die een paar jaar op de neonatale afdeling heeft gewerkt, had van dichtbij gezien dat een stel pleegouders dol waren op een baby die ze op het punt stonden mee naar huis te nemen. Met dit in gedachten, besloot Sarah dit pad samen met haar partner te volgen.

via Lovewhatmatters

Advertisement

Nadat ze getuige was geweest van de toewijding van die adoptieouders, maakte het iets bij haar los: "Ik werd getroffen door het begrip en het medeleven dat ze toonden tegenover de problemen van het biologische gezin en hoe ze deze niet leken te beoordelen. Ze openden hun armen voor dit behoeftige kind en waren klaar om alles onder ogen te zien. Misschien zou de baby een paar maanden blijven, misschien een jaar of misschien wel voor altijd. Wat dat kind ook nodig had, de adoptieouders waren er klaar voor", legde ze uit.

"Tijdens die ontmoeting smolt mijn hart de pijn van onvruchtbaarheid en stelde ik me open voor het vooruitzicht om een ​​kind in nood te helpen. Ik was zo gefocust op mij menstruaties en hormonen dat ik uit het oog verloor wat ik echt wilde", gaf Sarah toe. Wat ze wilde was meer dan een zwangerschap: ze wilde een gezin stichten. Dus na bijna negen jaar van kuren, proberen en de sterke kinderwens, hebben Sarah en haar man besloten adoptieouders te worden, terwijl ze blijven proberen om een ​​biologisch kind te krijgen. Zes maanden nadat ze gecertificeerd waren voor voogdij, kregen de Buchanans het telefoontje dat hun leven zou veranderen: twee broertjes wachtten op een vader en een moeder. Met hun hart kloppend in de keel antwoordden de twee meteen dat ze klaar waren om voor de kinderen te zorgen.

Advertisement

Ondanks dat ze twee lieve kinderen had verwelkomd, verlangde Sarah nog steeds naar een eigen kind: een meisje met de twee jongens. Een deel van haar voelde zich schuldig omdat ze zulke gedachten koesterde, terwijl een ander deel het vooruitzicht op adoptie en een wonderbaarlijke zwangerschap niet wilde opgeven. De volgende dag vertelde Shane zijn vrouw dat hij had gehoord dat de biologische moeder van de kinderen zwanger was. Na het nieuws te hebben bevestigd, vroeg de maatschappelijk werker de Buchanans: "Zouden jullie die baby ook willen adopteren?" Na een moment van ongeloof antwoordden Sarah en Shane dat ze klaar waren om de baby te verwelkomen en de broers en zus bij elkaar te houden.

In de loop van de tijd hebben de Buchanans een liefdevol en ondersteunend gezin opgebouwd, waar hun geadopteerde kinderen het middelpunt van hun aandacht en genegenheid zijn. In juli 2019 kon het stel eindelijk hun zusje in hun armen houden, Sarah's felbegeerde baby. Na drie jaar werd het echtpaar officieel hun adoptieouders: "We waren zo blij een nieuw lid in ons gezin te verwelkomen... we hoopten de broertjes en zusje voor altijd bij elkaar te houden! Mijn ooit lege armen zijn nu gevuld met de zegeningen waar ik altijd van heb gedroomd”, merkte Sarah op.

Advertisement