Moeder staat niet toe dat haar 2-jarige zoon te veel zoetigheid eet: ze beschuldigen haar ervan hooghartig te zijn

Janine image
door Janine

15 Oktober 2022

Moeder staat niet toe dat haar 2-jarige zoon te veel zoetigheid eet: ze beschuldigen haar ervan hooghartig te zijn
Advertisement

De opvoeding van kinderen is altijd een veelbesproken onderwerp onder ouders en, vooral de minder ervaren en kersverse ouders, voelen de behoefte om hun ervaringen te delen om advies te krijgen. De waarheid is dat er geen handboek is voor de perfecte ouder of dat in detail uitlegt hoe je voor een ander levend wezen moet zorgen, daarom zijn discussies over voedsel en wat het gezondst is voor een kind altijd aan de orde van de dag. De moeder, hoofdpersoon van dit verhaal, is bijvoorbeeld een van degenen die ervoor koos om haar tweeënhalf-jarige kind geen te zoete snacks en voedsel te geven. Toen ze erachter kwam dat de ouders van andere kinderen niet zo voorzichtig waren met het eten geven van hun kind, stelde ze zichzelf wat vragen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De vrouw vertelde hoe ze haar zoon van twee jaar en een paar maanden oud niet toestaat voedsel te eten dat te veel suiker bevat. In principe zouden veel ouders het met dit beleid eens moeten zijn, maar dezelfde vrouw heeft ontdekt dat vele anderen veel toleranter zijn in de keuze van voedsel dat ze aan hun kinderen geven. De vrouw legde uit dat ze haar zoon melk en water als drank geeft, en linzenchips, haverrepen en fruit en groenten als dagelijks tussendoortje. Slechts af en toe laat ze hem een ​​stuk pizza margherita eten of wat van haar of papa's ijsje likken. Een gezond dieet, kortom, of in ieder geval proberen ze dat, tegen degenen die in plaats daarvan zonder problemen muffins en koekjes aan hun jonge kinderen geven. “Op een recent feestje voor een tweejarig jongetje, merkte ik dat andere kinderen dingen aten en dronken die de mijne normaal niet eet. Ik merkte het ook toen ik hem onlangs meenam naar andere kinderen” vertelde de moeder van haar eerste kind.

Voor deze manier van doen werd deze moeder aangewezen als een "hooghartige" ouder; maar de vrouw probeert in werkelijkheid serieus te begrijpen hoe ze zich moet gedragen, hoewel ze gelooft dat een dieet met minder suiker, althans in het begin, gezonder is.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Ik ben niet hooghartig, ik dacht alleen dat ik een paar richtlijnen moest volgen", rechtvaardigde de vrouw zichzelf, “het is mijn eerste kind, dus vertellen jullie het me maar... laten de meeste mensen hun kinderen alles eten? Het zou mijn leven zoveel gemakkelijker maken”, besloot ze. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat de vrouw het dieet van andere kinderen niet als vanzelfsprekend moet aannemen, wat resulteert in oordelend en arrogant; anderen steunden echter haar keuze om niet te overdrijven met geraffineerde suikers, zeker niet met een kind van net twee jaar: "Dit zijn geen richtlijnen, maar gezond verstand!" schreef een gebruiker.

Zijn er voor jou dingen die een tweejarige niet zou moeten eten of drinken? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement