Moeder laat dochtertje buiten in de kinderwagen slapen terwijl ze boodschappen doet: “Dat is normaal hier”

Janine image
door Janine

12 Oktober 2022

Moeder laat dochtertje buiten in de kinderwagen slapen terwijl ze boodschappen doet: “Dat is normaal hier”
Advertisement

We zijn het erover eens dat ouders over de hele wereld verschillende praktijken hebben als het gaat om het opvoeden en verzorgen van hun kinderen, hoewel de meesten van ons vooral een beroep doen op het gezond verstand. Een klein kind heeft een reeks verzorgingen nodig waar de hele wereld het over eens zal zijn, maar er zijn ouders die bepaalde situaties op een andere manier benaderen. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat in Scandinavische landen ouders een meer "ontspannen" houding hebben ten opzichte van hun kinderen, zozeer dat ze de kinderwagen op sommige momenten van hun wandeling zelfs onbeheerd achterlaten. Deze praktijk schokte duizenden TikTok-gebruikers, die video's bekeken van een Amerikaanse moeder die momenteel in Denemarken woont.

via TikTok / annieineventyrland

Advertisement
TikTok / annieineventyrland

TikTok / annieineventyrland

Het schijnt in Denemarken heel gewoon te zijn om je kinderen in de kinderwagen in de open lucht te laten slapen. In een video die gebruikers uit verschillende landen enorm heeft geschokt, legt Annie, moeder van 4 kinderen, waarvan er één slechts een paar maanden oud is, in detail uit waar het om gaat. Het is niet alleen een vrij algemene culturele praktijk in Denemarken, maar het wordt ook aanbevolen door verloskundigen en verpleegsters, omdat frisse lucht de baby gezond houdt en hem helpt om rustiger te slapen. Natuurlijk zijn de kleintjes passend gekleed en afgedekt, afhankelijk van de weersomstandigheden, maar dit betekent wel dat deze kinderwagens vaak onbeheerd buiten worden achtergelaten. Schrik je hier van? Je bent niet de enige, want niet alle ouders zouden erop vertrouwen om de kinderwagen met hun kind op straat achter te laten, misschien als ze een winkel binnenlopen. Maar in Denemarken lijkt het een heel normale praktijk te zijn en ook zeer aangemoedigd, aangezien er "parkeerplaatsen" zijn voor kinderwagens die speciaal voor deze gelegenheden zijn gemaakt. Annie stelt de gebruikers gerust: er is niets te vrezen, want de kinderwagen wordt altijd in de gaten gehouden door de ouder en het is in ieder geval heel gebruikelijk.

Advertisement
TikTok / annieineventyrland

TikTok / annieineventyrland

Het is duidelijk dat er landen zijn waar de gedachte alleen al dat je je kind half onbeheerd kan achterlaten al schokkend is. Opmerkingen van gebruikers draaien in feite om twee factoren: de veiligheid van het kind dat alleen wordt gelaten tijdens het slapen en de gezondheid van het kind. Is het niet te koud? Of te warm? Veel ouders zijn huiverig als het gaat om deze onderwerpen en kunnen zelfs niet in de verste verte begrijpen dat iemand bepaalde gebruiken in de praktijk kan brengen. Annie is een gelukkige moeder en vraagt ​​openhartig of de houding van ouders over dit onderwerp ook in andere landen zo relaxed is.

Wat vind jij? Zou je je ooit aan deze gewoonte kunnen aanpassen?

Advertisement