23-jarige wordt uit huis gezet door haar zwangere stiefmoeder: “Ik was de eigenaresse”

Janine image
door Janine

14 Oktober 2022

23-jarige wordt uit huis gezet door haar zwangere stiefmoeder: “Ik was de eigenaresse”
Advertisement

Wanneer twee ouders uit elkaar gaan of een van hen overlijdt, is het niet altijd gemakkelijk om verder te gaan. Wat in veel gevallen voor meer onenigheid en conflicten tussen moeders, vaders en kinderen zorgt, is de komst van een nieuwe partner. Vaak komt het voor dat deze man of deze vrouw behulpzaam, rustig en in staat is om een ​​goede relatie op te bouwen met hun stiefkind, maar er zijn ook situaties waarin dit niet het geval is.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal dat we je willen vertellen. De hoofdrolspelers zijn een 23-jarige stiefdochter en haar stiefmoeder. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Brendel/Wikimedia - Not the actual photo

Brendel/Wikimedia - Not the actual photo

In een post op Reddit vertelde de 23-jarige haar verhaal om misschien wat goed advies te krijgen. "Mijn familie en ik hebben altijd in het huis van mijn grootouders gewoond - zegt het meisje - Mijn vader werkte buiten de stad en 12 jaar geleden stierf mijn moeder. Ondanks alles heeft mijn vader altijd voor me gezorgd als hij thuis was en zelfs als de negativiteit van het moment groot was, slaagde ik erin om het te overwinnen. Na een paar jaar - vervolgt de auteur van de post - verloor ik ook mijn grootouders en omdat mijn moeder enig kind was, werd ik hun enige erfgenaam".

Na verloop van tijd en nadat haar moeder was overleden, was haar vader met andere vrouwen uitgegaan, maar geen van hen was ooit het huis binnengekomen, behalve de laatste. Verliefd en in harmonie met haar had de man besloten de relatie voort te zetten en had hij zijn partner gevraagd om met zijn 2 kinderen bij hen in te trekken. Uiteraard had hij er al eerder over gepraat met zijn dochter die, met al haar ruimte en privacy, groen licht had gegeven.

"Mijn stiefmoeder is nu zwanger en ik ben heel gelukkig voor hen - schrijft de 23-jarige - Mijn vader is een geweldig persoon en hij verdient het, jammer alleen dat ze me iets absurds vroeg". Blijkbaar had de vrouw een extra kamer nodig voor de baby en had ze het nodig geacht haar stiefdochter het huis uit te sturen. Jammer dat ze niet op de hoogte was van de details van het eigendom, aangezien haar partner er nooit over verteld had.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

De vrouw had haar man voorgesteld zijn dochter te laten verhuizen naar haar voormalige appartement voor de periode die nodig was om haar studie af te ronden. Ze voegde er ook aan toe dat de 23-jarige het appartement tegen een gereduceerde prijs zou kunnen krijgen. Een absurd aanbod, aangezien haar nooit een cent was gevraagd om in het huis te wonen waarvan het meisje de enige eigenaresse was.

"Ik zei tegen mijn vader dat hij met zijn partner moest praten, maar dat deed hij niet en moest ik dus het vuile werk opknappen - zei de jonge vrouw - ik vertelde mijn stiefmoeder dat ik nergens anders heen zou gaan om een ​​simpele reden: het huis was van mij en zij waren degenen die het moesten verlaten". Dus, zonder verder na te denken, stuurde ze niet alleen haar stiefmoeder weg, maar ook haar vader. Waar ze wat twijfels over had en waarvoor ze gebruikers om advies vroeg. Een unaniem koor bewees haar gelijk, ze kon immers niet anders.

Wat denk jij ervan? Is haar gedrag juist of had ze het anders kunnen aanpakken?

Advertisement