4 alleenstaande moeders besluiten hetzelfde huis te kopen en samen hun kinderen op te voeden

Janine image
door Janine

10 Maart 2023

4 alleenstaande moeders besluiten hetzelfde huis te kopen en samen hun kinderen op te voeden
Advertisement

Er zijn momenten in het leven waarop het niet gemakkelijk is om vooruit te komen en de juiste mensen naast je hebben is de enige manier om obstakels te overwinnen en op een serene manier naar de toekomst te kijken. De vrouwen die in deze gebeurtenis centraal stonden, deelden bijvoorbeeld allemaal hetzelfde verhaal: een slecht huwelijk en kinderen om alleen op te voeden. Wat te doen in dergelijke gevallen? Er zijn er die er in slagen om sereen door te gaan en er zijn er die juist wat meer moeite hebben en koste wat het kost de oplossing moeten vinden die het beste bij hen past.

Voor hen was het precies zo en van vrouwen en alleenstaande moeders zijn ze getransformeerd tot een prachtige groep van vier die, voor hun eigen bestwil, voor die van hun kinderen en ook uit economisch gemak, ervoor hebben gekozen om iets totaal nieuws te proberen. Laten we er samen achter komen.

via Insider

Advertisement

Het begon allemaal met twee vriendinnen, Holly Harper en Herrin Hopper, die altijd hadden gefantaseerd over de mogelijkheid om op een dag samen te leven, wat niet kon omdat ze allebei getrouwd waren. Toen de respectievelijke huwelijken echter niet goed gingen en de scheidingen officieel werden, namen de moeders het opgeschorte project over.

"Holly en ik keken elkaar aan en zeiden: 'Waarom niet?', dus dit avontuur begon en binnen een weekend vonden we het juiste huis voor ons" - zei Herrin. Daarna concentreerden ze zich op het vinden van andere mensen om mee samen te leven en al snel werden ze vergezeld door Leandra Nichola en Jen Jacobs, ook moeders.

Advertisement

Samenzijn, krachten bundelen en wat ze zelf hun vrouwelijke kracht noemen, heeft hen alleen maar geholpen en weerbaarder gemaakt. "Niemand is ooit alleen in dit huis - zeiden ze - we hebben moeilijke momenten meegemaakt toen we niet in een groep zaten, maar nu niet meer. We kunnen onszelf zijn, met onze sterke en zwakke punten, en we weten dat de anderen ons niet beoordelen, maar achter ons staan".

Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om het leven van zo'n groot gezin te leiden, maar Holly, Herrin, Jen en Leandra plannen altijd hun week en verdelen de taken om alles aan te kunnen. Het is bovendien niet niks om te weten dat je altijd iemand hebt op wie je kunt rekenen en belangrijke momenten in je leven kunt delen, vooral voor de kinderen die tussen 9 en 14 jaar oud zijn. "Ze groeien op alsof ze neven en nichten zijn - zei Holly - en de vriendschap tussen hen is heel diep".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vier moeders zijn ook sereen als het gaat om het nastreven van hun hobby's, omdat ze weten dat als een of twee van hen niet thuis zouden zijn, misschien om te gaan hardlopen of iets anders, de anderen er zouden zijn om voor de kinderen te zorgen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze, vanuit economisch oogpunt, allemaal elke maand veel geld besparen - tot 30.000 dollar op alle uitgaven - dankzij "Siren House". De naam die voor de villa is gekozen, komt voort uit het idee dat, net als de zeemeerminnen van de mythologie, ook deze groep met zijn verhaal het vermogen heeft om mensen te verenigen en dichter bij elkaar te brengen.

Een heel mooi initiatief dat we in gedachten moeten houden, niet alleen vanwege het feit dat we in hetzelfde huis wonen, maar vooral om het belang dat eenheid tussen mensen heeft gehad en nog steeds heeft. Als je elkaar steunt en bij elkaar blijft in tijden van nood, dan komt alles goed en kun je alles overwinnen. Vind je ook niet?

Advertisement