91-jarig model poseert voor het eerst naakt: "Je leert elke dag iets nieuws"

Janine image
door Janine

17 Oktober 2022

91-jarig model poseert voor het eerst naakt: "Je leert elke dag iets nieuws"
Advertisement

Je bent nooit te oud om nieuwe ervaringen op te doen, vind je ook niet? Helaas zijn er veel ouderen die zich laten afremmen door hun leeftijd en onvermijdelijk ook door de kwalen die ze in de loop der jaren met zich meeslepen. Dit is zeker niet het geval van de hoofdpersoon van dit verhaal, Carmen Dell'Orefice, beschouwd als een van de oudste modellen ter wereld. Op 91-jarige leeftijd wordt er nog steeds over Carmen gesproken en lijkt ze de voorpagina's van de belangrijkste tijdschriften in de sector nog niet op te willen geven. Het feit dat ze ondanks haar leeftijd besloot om naakt te poseren voor enkele foto's zorgde voor ophef: maar het was een nieuwe ervaring voor haar!

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

"We groeien elke dag", zei Dell'Orefice, "en we zijn pas klaar op de dag dat we klaar zijn. Je leert constant iets en verandert constant als de wijzers van de klok". Dell'Orefice poseerde voor Vogue op 15-jarige leeftijd, in 1947, en trad toe tot de club van de jongste modellen die ooit op de cover van een modetijdschrift verschenen. Vandaag, op 91-jarige leeftijd, lijkt ze nog steeds op zoek naar primeurs, aangezien ze nog altijd als model op het toneel aanwezig is. Aan de andere kant is Dell'Orefice, die nauwelijks introductie nodig heeft, nog altijd mooi en lijkt absoluut jonger dan haar leeftijd. Hoe blijven mensen zoals zij zo in vorm? Dell'Orefice beweert dat door voor zichzelf te zorgen en "eigenliefde te beoefenen" haar heeft geholpen jong te blijven en haar schoonheid te behouden. Natuurlijk is er nooit een gebrek aan fysieke activiteit: "Ik train bijna elke dag met een beetje stretchen en ademhalen, maar zonder te overdrijven. Als ik voel dat er iets mis is, stop ik."

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

Dankzij haar schoonheid en vindingrijkheid wordt er nog steeds over Dell'Orefice gepraat door zonder kleren, of bijna, voor de lens van een fotograaf te poseren. Zoals gezegd is ze helemaal niet kritisch over het ouder worden, integendeel - ze slaagt er altijd in om de positieve kanten ervan te ontdekken. Niet iedereen slaagt hierin: "Het is ook een kwestie van je instelling. Op mijn leeftijd herinner ik me geen nare dingen meer. Ik zeg tegen mezelf dat het beste nog moet komen, dat ik nog veel te geven heb. Ik ben net zo nieuwsgierig en hoopvol als een klein meisje dat op het punt staat de cadeautjes van de kerstman te openen", beweerde de 91-jarige.

Wat te zeggen, in de meeste gevallen is leeftijd slechts een getal!

Advertisement