Model daagt alle vooroordelen uit en presenteert zichzelf voor iedereen met haar "unibrow"

Janine image
door Janine

01 Juni 2023

Model daagt alle vooroordelen uit en presenteert zichzelf voor iedereen met haar "unibrow"
Advertisement

Voor jezelf zorgen is tegenwoordig een mantra en er zijn zoveel centra waar je heen kunt gaan om de look te krijgen die je wilt. Lekker in je vel zitten is essentieel om balans te vinden en de relatie met anderen beter te kunnen managen. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat we onze toevlucht nemen tot ontharingsbehandelingen om onszelf op ons best te laten zien, maar mannen en vrouwen zijn niet altijd tevreden met het verwijderen van overtollig haar.

Een bekende persoonlijkheid deelt dit ongetwijfeld, een beroemdheid die zich juist vanwege haar fysieke eigenaardigheid op het gebied van mode heeft gevestigd. Laten we eens kijken om wie het gaat.

via Daily Mail

Advertisement

Velen van ons hebben al eens gehoord van supermodel Sophia Hadjipanteli, 25 jaar, die een wereldwijd icoon werd dankzij haar "gedurfde" keuze om haar wenkbrauwen niet te epileren. De jonge vrouw is erin geslaagd om verbluffend succes te behalen en de spreekbuis te zijn van degenen die ervoor hebben gekozen zich niet te onderwerpen aan de clichés die door de samenleving worden opgelegd.

Sophia komt oorspronkelijk uit Cyprus en heeft tot veel controverse geleid vanwege - of dankzij - haar optreden op het filmfestival van Cannes. Gehuld in een prachtige zwarte jurk met een sleep, strass-steentjes en een lange halslijn, heeft de jonge vrouw de aandacht van velen getrokken en duidelijk opnieuw voor opschudding gezorgd door haar keuze om nee te zeggen tegen ontharing. Haar beroemde unibrow was een schot in de roos en gaf haar de gelegenheid om nogmaals te zeggen wat ze ervan vindt.

Advertisement

"Mensen kennen me onderhand om wie ik ben - verklaarde ze - ik heb altijd mezelf willen zijn en doen wat ik leuk vind. Ik ben koppig en rebels, maar ik denk dat dit me heeft geholpen mijn doelen te bereiken. Ik heb me altijd onderscheiden van de anderen en ook op school overdreef ik”.

Eigenschappen die haar uniek maken, haar bekendheid hebben gegeven, maar ook veel kritiek hebben opgeleverd.

Er zijn veel mensen die haar uiterlijk, haar uitspraken en haar manier van zijn als excuus gebruiken om haar aan te vallen. Vaak zeggen ze dat ze haar wenkbrauwen moet scheren om er gracieuzer uit te zien, maar ze is niet bereid om dat te doen en excentriek gekleed op de rode loper van Cannes te verschijnen, met de wimperrand duidelijk zichtbaar en pronkend met haar gebruikelijke zelfvertrouwen, was niets meer dan een manier om het nogmaals te zeggen.

Wat vind je van haar uiterlijk en haar boodschap over zelfacceptatie?

Advertisement