8 vrouwen droegen dezelfde trouwjurk: gekocht in 1950 en al meer dan 70 jaar doorgegeven

Janine image
door Janine

16 Oktober 2022

8 vrouwen droegen dezelfde trouwjurk: gekocht in 1950 en al meer dan 70 jaar doorgegeven
Advertisement

Er zijn families die veel om traditie geven en graag decennialang gebruiken en erfstukken voortzetten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het is natuurlijk niet makkelijk om dit na vele jaren te blijven volhouden, maar het is mooi om te bedenken dat sommige mensen hun uiterste best doen om dit resultaat te behalen.

Iedereen heeft een gewoonte of een voorwerp dat van grootouders op kleinkinderen overgaat, en in het geval van het verhaal dat we je gaan vertellen, is dit ongelooflijk verbonden met een trouwjurk. Precies. Een jurk die in de jaren ’50 werd gekocht en die in de nieuwe eeuw intact is aangekomen. Maar laten we samen de geschiedenis ervan leren kennen.

via Washington Post

Advertisement

In 1950, Adele Larson bought a wedding gown at Marshall Field's in Chicago. Little did she know the value this gown...

Pubblicato da Mulberrys Garment Care su Domenica 28 agosto 2022

De witte satijnen jurk met kostbare knopen en opstaande kraag werd oorspronkelijk in 1950 gekocht door Adele Larson Stoneberg, de grootmoeder van een familie en een traditie die voorbestemd is om te blijven bestaan. De vrouw, oorspronkelijk uit Chicago, kocht de jurk bij Marshall Field en betaalde er slechts 100 dollar voor. Een verwaarloosbaar bedrag als je denkt aan moderne kleding die duizenden euro's kostte, maar die in deze tijd indicatief was voor de waarde van het kledingstuk.

De jurk zou de vervulling van haar liefdesdroom met Roy Stoneberg hebben begeleid, maar de vrouw wist niet dat het vanaf dat moment een echte geluksbrenger zou zijn geworden voor alle vrouwen in haar familie. Na haar droegen haar twee zussen, Eleonor en Sharon, het. Prachtig gehuld in de elegante witte stof, zeiden de drie vrouwen ja in dezelfde kerk, net als Sue, de dochter van Adele.

Toen ging het stokje over naar de kleindochters van de vrouw, tot 2022, het jaar waarin de jurk werd gedragen door Serena Stoneberg, die zei: "Toen ik door het gangpad van de kerk liep, dacht ik aan mijn grootmoeder terwijl ze die jurk had gedragen en ik werd emotioneel. Dat object was nauw met haar verbonden”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het erfstuk vertegenwoordigde niet alleen een familietraditie die door de jaren heen werd geconsolideerd, maar werd ook beschouwd als een geluksbrenger. Blijkbaar waren alle huwelijken waarvoor het werd gedragen langdurig en waren ze erg gelukkig. Waarom zou je het dan opgeven?

Natuurlijk heeft elk van de bruiden veranderingen aangebracht om het aan hun lichaam aan te passen, maar geen van hen heeft het kledingstuk radicaal veranderd. Kwaliteit was immers de basis van de creatie en daardoor bleef deze in de loop van de tijd intact. "De jurk was perfect - bekende Eleonor, de zus van Adele - Mijn moeder had hem met de grootste zorg opgeborgen en in een luchtdichte doos gestopt, wat de lange levensduur ten goede kwam".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kortom, kwaliteit, schoonheid, geschiedenis, elegantie, herinneringen, traditie, elk element betekende dat de jurk uit 1950 in 2022 opnieuw werd gedragen en dat maar liefst 8 vrouwen van de familie Stoneberg erin liepen toen ze het altaar bereikten. En wie weet zal het de komende jaren zo doorgaan.

We hopen dat het zo kan zijn en dat de herinnering aan Adele nog lang zal blijven doorklinken door het prachtige witte satijn.

Advertisement