Hij loopt hand in hand met zijn autistische zoon en krijgt ongepaste opmerkingen: de uitbarsting van een vader

Janine image
door Janine

17 Oktober 2022

Hij loopt hand in hand met zijn autistische zoon en krijgt ongepaste opmerkingen: de uitbarsting van een vader
Advertisement

Een ouder zou alles voor zijn kind doen en natuurlijk willen ze alleen het beste voor hen: vrienden hebben, een baan vinden, onafhankelijk zijn en vooral een goed mens zijn. Daarom strijden ouders over de hele wereld elke dag voor het welzijn van hun kinderen, vooral als hun kinderen een psychofysische aandoening hebben. Deze vader, hoofdpersoon van dit verhaal, heeft bijvoorbeeld een zoon met autismespectrumstoornis en weet helaas hoezeer de jongen door de meeste mensen verkeerd wordt begrepen of helemaal niet wordt begrepen. Het is een onuitsprekelijke pijn wanneer hij bepaalde ongepaste opmerkingen aan zijn zoon gericht hoort en deze vader wilde precies reageren op degenen die zowel hem als zijn zoon Tomás duidelijk hebben beledigd.

via Facebook / Pintor Danny Richard Valdebenito Ortiz

Advertisement

Que terrible experiencia caminar tomado de la mano de tu hijo con un Autismo severo por comunas de Ñuble y escuchar...

Pubblicato da Pintor Danny Richard Valdebenito Ortiz su Martedì 4 ottobre 2022

Danny Valdebenito, vader van de jonge Tomás, een jongen die lijdt aan autismespectrumstoornis, beschreef met deze woorden de zeer slechte ervaring die hij beleefde terwijl hij hand in hand liep met zijn zoon: "Wat een vreselijke ervaring om hand in hand te lopen met je zoon met ernstige autisme, in Ñuble (in Chili), en te luisteren naar de discriminerende opmerkingen van mensen die niet in het minst denken dat ze hun oppervlakkige mening beter voor zich kunnen houden, zelfs niet dat het verkeerd is". Dit zijn woorden die Danny deelde in een oprechte Facebook-post. Er zijn veel gebruikers die gelukkig de kant van Danny en zijn zoon kozen en hem aanspoorden om geen gewicht te geven aan bepaalde opmerkingen. Hoewel Danny zich bewust is van het kwaad in de wereld, wilde hij reageren op de pestkoppen uit de buurt, ook omdat noch hij, noch zijn zoon immuun zijn voor de beledigingen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Mijn zoon begrijpt er niets van en ik, zoals velen zeggen, geef geen gewicht aan deze opmerkingen, maar ik heb besloten het openbaar te maken, omdat het mijn aandacht heeft getrokken op een zeer pijnlijke manier. In elke wijk die ik heb bezocht waar ik met mijn Tomy hand in hand heb gelopen, heb ik deze ongepaste opmerkingen gehoord en waargenomen die me verdrietig maken”, zei Danny met diepe oprechtheid en voegde eraan toe: "Een samenleving die weigert te begrijpen dat er gezinnen zijn met deze moeilijkheden, gezinnen die openbare ruimtes nodig hebben voor hun kinderen om de echte wereld onder ogen te zien en niet dezelfde vier muren als altijd waarin ze hen zouden willen degraderen om degenen die ze niet tolereren of die ze gewoon verachten niet lastig te vallen”. Danny weet dat hij altijd de hand van zijn zoon zal vasthouden, wat er ook gebeurt. Maar wat gebeurt er als hij er niet meer is?

"Mijn angst is en zal altijd zijn niet te weten wat er met hem zal gebeuren als ik er niet meer ben. Ik zie en observeer een angstaanjagende en achterdochtige samenleving voor zijn toekomst, ik ben het die voor mijn engel, mijn Tomás, moet zorgen", besloot Danny.

Advertisement