Ze besluit een jaar lang niets overbodigs te kopen: ze bespaart $23.000

Janine image
door Janine

14 Oktober 2022

Ze besluit een jaar lang niets overbodigs te kopen: ze bespaart $23.000
Advertisement

Iedereen doet, op zijn eigen manier, als hij spaargeld opzij wil zetten voor de toekomst of om onverwachte gebeurtenissen van welke aard dan ook het hoofd te bieden, al het mogelijke om een ​​manier te vinden om niet te veel uit te geven. Er zijn er die dit zonder al te veel opofferingen doen, waardoor ze bijvoorbeeld vermijden om twee truien te kopen in plaats van één, en er zijn er die wat moeite hebben om wat geld te besparen.

In ieder geval zijn er methoden om een ​​klein of groot bedrag opzij te zetten en wat de hoofdpersoon van dit verhaal probeerde was zeker origineel. We vertellen je wat meer over haar.

via The Times

Advertisement

Michelle McGagh is een financieel journalist waar veel over gepraat wordt omdat ze besloot een economisch experiment uit te proberen en zo haar spaargeld te verhogen. De vrouw, die al vele jaren werkte en niet in moeilijkheden verkeerde, wilde een test doen om te zien of het mogelijk is of niet om geen onnodige uitgaven te doen en toch normaal te blijven leven.

De test duurde een jaar, vond plaats in 2016 en is ontstaan uit haar bewustzijn: het jaar ervoor had ze een heel hoog bedrag uitgegeven om dingen te kopen die helemaal niet onmisbaar waren, dus besloot ze te veranderen.

Advertisement

"Ik was in een draaikolk gekomen waarin ik me alleen gelukkig voelde als ik geld uitgaf - vertelde ze - ik kocht iets, ik ging continu ergens koffie drinken, ik gebruikte mijn spaargeld om te reizen en dat alles zonder erbij na te denken dat ik een hypotheek, rekeningen en veel meer moest betalen”. Zo begon het jaar van "geen uitgaven" dat vrij goed lijkt te zijn verlopen en vooral zijn vruchten heeft afgeworpen.

De vrouw zei namelijk 23.000 dollar te hebben kunnen sparen. Een aanzienlijk bedrag dat, zoals ze zei, haar in staat stelde om zorgelozer te leven en ook om wat meer afbetalingen van de hypotheek te doen. "Ik geef toe dat het niet gemakkelijk was - zei Michelle - Ik heb etentjes opgegeven, nieuwe kleren, de kapper, het openbaar vervoer, maar soms miste ik het, dat moet ik toegeven”.

Een manier om de dingen te doen heeft ze toch gevonden. Om culturele evenementen bij te wonen, zocht ze degenen die gratis waren, of als ze ergens naartoe op reis ging, verbleef ze in een tent, en ze vroeg haar man om haar haren te knippen. Veel opofferingen, we kunnen het niet ontkennen, en veel inspanningen, zoals het zichzelf op de fiets verplaatsen, die haar echter een goed resultaat hebben opgeleverd. Het belangrijkste is om een ​​reeks ideeën aan te gaan waarvoor je de mogelijkheid van een nieuwe levensstijl en zelfs voedingsstijl accepteert. Het enige waar ze niet op beknibbelde waren de noodzakelijke uitgaven, waar ze gewoon niet zonder kon.

"Uiteindelijk heb ik geleerd dat er maar heel weinig voor nodig is om gelukkig te zijn" - woorden die velen hebben gedeeld en waardoor ze zich misschien geïnspireerd hebben gevoeld. Zou je ooit kunnen proberen een heel jaar te leven zonder te veel geld uit te geven?

Advertisement