De perfecte lichaamsbouw bestaat. De wetenschap zegt het en dit model is daar het bewijs van

Janine image
door Janine

10 Juni 2023

De perfecte lichaamsbouw bestaat. De wetenschap zegt het en dit model is daar het bewijs van
Advertisement

Is het mogelijk om te zeggen dat de perfecte lichaamsbouw bestaat en dat iemand die heeft? In eerste instantie zouden we geneigd zijn nee te zeggen. Elk persoon heeft een specifiek lichaam met zijn eigen bijzonderheden, sterke en zwakke punten en denken dat een van deze meer of minder mooi is dan de andere is enigszins subjectief, vind je ook niet?

Toch lijkt het er echt op dat de wetenschap er niet zo over denkt en dat sommige studies hebben bevestigd dat het perfecte model bestaat en wordt belichaamd door een echte vrouw. Laten we uitzoeken wie het is.

via The Sun

Advertisement

Dit is Kelly Brook, Britse actrice en model, die op 43-jarige leeftijd de scepter wist te bemachtigen om de vrouw met het perfecte lichaam ter wereld te zijn. Een erkenning die voortkomt uit de vorm van haar lichaam, uit haar afmetingen en uit haar beeld als geheel dat op het eerste gezicht nogal "rond" lijkt.

Als mode en de samenleving in het algemeen ons in de loop van de tijd steeds meer hebben laten wennen aan een idee van perfectie dat lichamen met lange benen voor ogen had, dan is deze vrouw het bewijs dat mooi zijn niet noodzakelijkerwijs mager zijn is. In feite heeft ze een zacht en golvend lichaam dat volgens de wetenschap praktisch perfect is.

Advertisement

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Texas is tot de conclusie gekomen dat om een ​​killer body te hebben, je deze maten moet respecteren: borstomtrek 93 cm, taille-omtrek 61 en heupomtrek 87, en het lijkt erop dat Kelly Brook ze volledig weerspiegelt. Daarom is het niet langer nodig om een ​​"zandlopervorm" te hebben waar de beroemde en zeer precieze 90, 60, 90 van de modellen en actrices uit het verleden in voorzag, maar wat meer wordt ook geaccepteerd, en dit zou een revolutie teweeg kunnen brengen in ons denken.

Ondanks dit en ondanks de onbetwiste schoonheid van deze vrouw, kunnen we niet aannemen dat er één model van schoonheid is. Er zijn veel factoren die soortgelijke conclusies beïnvloeden en ook voortkomen uit mode en het pad dat de samenleving volgt. Feit blijft dat het lezen over Kelly, haar zachte lichaam en hoe perfect dit is, niets anders doet dan veel vrouwen bemoedigen en geruststellen.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je je druk maakt omdat je te ver verwijderd bent van een denkbeeldig model, omdat het te mager is en omdat je de juiste manier niet kunt vinden om die standaard te bereiken?

Met haar is een mythe verdreven en is de geest opengesteld om zelfs degenen te accepteren die geen perfecte lange benen hebben, maar ronde en "comfortabele" vormen vertonen. Een silhouet dat ook mannen lijken te waarderen en niet zo’n klein beetje ook.

Dus of het nu echt perfect is of niet, of Kelly dit record al heel lang vasthoudt of niet, het maakt niet uit. Het leuke is dat deze conclusies de deur nog meer openzetten naar body positivity en vooroordelen jegens degenen die niet "mager" zijn naar een hoek degraderen.

Wat vind jij van deze studie en het mooie Britse model?

Advertisement