Dominee weigert een meisje te dopen omdat de ouders niet getrouwd zijn

Janine

10 November 2022

Dominee weigert een meisje te dopen omdat de ouders niet getrouwd zijn
Advertisement

Wanneer een baby wordt geboren, zijn er veel dingen waar elke nieuwe ouder aan moet denken. Het begint bij het praktische aspect van de organisatie thuis om de kleine alle comfort te geven die het nodig heeft, tot zijn opvoeding en elk ander sociaal aspect, tot, voor degenen die gelovig zijn, de religieuze sfeer. In dit geval is de eerste stap om je kind in contact te brengen met de kerk, het doopritueel.

Iets wat de twee jonge hoofdrolspelers van dit verhaal van plan waren te doen, maar iets ging niet zoals gehoopt. Laten we eens kijken.

via Washington Examiner

Advertisement

edit- the district superintendent for the methodist church met with him and rectified the situation. thank you everyone...

Pubblicato da Kamri Mclendon su Lunedì 19 settembre 2022

Kamri Mclendon en Tristan Mcphail zijn een jong stel uit Sumrall, in Mississippi, die onlangs de kleine Presleigh op de wereld hebben gezet. De twee wilden de baby laten dopen, maar er gebeurde iets onverwachts. Nadat ze contact hadden opgenomen met de dominee van de kerk waar ze van plan waren de ceremonie te vieren en nadat ze volledige beschikbaarheid voor de gebeurtenis hadden gekregen, kregen de twee te maken met een daaropvolgende en plotselinge weigering van de kant van de geestelijke.

In een lange brief, geschreven door dominee DeWayne Warren, verklaart laatstgenoemde zijn voornemen om het kind niet te dopen om een ​​eenvoudige reden: de ouders zijn niet getrouwd en aangezien dat volgens hem verkeerd is, deed hij een stap terug om toekomstige generaties geen slecht voorbeeld te geven. Waardoor de twee jonge mensen sprakeloos waren.

Volgens wat werd verklaard, was de predikant in feite al op de hoogte van hun situatie en, hoewel hij er aanvankelijk mee had ingestemd terwijl hij het wist, veranderde hij van gedachten. Natuurlijk motiveerde hij zijn keuze, maar het was toch een tegenvaller.

In een bericht dat moeder Kamri op haar Facebook-profiel publiceerde, vertelde de vrouw het verhaal: "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik fouten heb gemaakt in mijn leven - schrijft de vrouw - maar ik begrijp niet hoe de wens om onze dochter in contact te brengen met de kerk iets negatiefs kan zijn. We spraken over het voornemen om ons meisje te dopen en eerst kregen we een positief antwoord, maar terwijl we de documentatie aan het voorbereiden waren, ontvingen we deze brief”.

De publicatie gaat vergezeld van een foto van het bericht geschreven door de dominee en het belangrijkste probleem lijkt het huwelijk te zijn, samen met het weinige kerkbezoek door de twee ouders. Buiten het sacrament leven en geen religieuze ceremonies bijwonen, betekent voor hen dat ze zich niet in de juiste positie bevinden om te vragen dat hun kind wordt gedoopt. Iets dat je aan het denken zet, vooral omdat in de moderne tijd veel stellen besluiten een gezin te stichten, ook al zijn ze niet getrouwd. Ondanks alles wordt hen echter de doop of deelname aan andere sacramenten niet ontzegd, althans in de meeste gevallen.

Advertisement

Toen ze de weigering eenmaal hadden ontvangen, voelde het paar zich gedwongen om een ​​andere kerk te kiezen om het ritueel te vieren, maar met tegenzin: "Ik ben hier opgegroeid - zei de moeder - Mijn familie en ik zijn hier altijd geweest, maar nu moeten we ergens anders heen. Het is moeilijk om de nieuwe generaties met het geloof op te voeden als de kerk, zoals in dit geval, grenzen stelt". Gelukkig is er echter, zo schrijft ze zelf op Facebook, een oplossing voor de situatie gevonden.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement