Obers verwijderen dakloze man die om een ​​glas water vroeg: een vrouw nodigt hem uit om met haar te lunchen

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

Obers verwijderen dakloze man die om een ​​glas water vroeg: een vrouw nodigt hem uit om met haar te lunchen
Advertisement

In bijna alle grote steden van de wereld is de aanwezigheid van daklozen zeer duidelijk en blijft het onderstrepen hoe de sociale afstanden door de jaren heen toenemen. Of het nu door keuze is of door pech, misschien door een investering die slecht geëindigd is, degenen die op straat moeten slapen, moeten het begrip krijgen van de meest "gelukkigen”. Helaas zijn veel mensen echter op hun hoede voor daklozen en wenden ze zich liever af als ze er een tegenkomen. De hoofdpersoon van dit verhaal behoort gelukkig niet tot deze categorie mensen en liet geen kans onbenut om haar steun te betuigen aan een dakloze man die uit een restaurant was gestuurd alleen omdat hij om water vroeg.

via Godvine

Advertisement
Pexels / Timur Weber / Not the actual photo

Pexels / Timur Weber / Not the actual photo

Op een warme dag om een ​​glas water vragen in een café kan toch niet als een misdaad worden beschouwd? Toch werd een duidelijk dorstige dakloze man afgewezen door het personeel van een buffetrestaurant in Texas omdat hij erom had gevraagd. De man, die natuurlijk moedeloos was omdat hem was verteld om te vertrekken, bleef dorstig in de buurt van het restaurant en wist niet wat hij moest doen. De obers hadden hem weggestuurd omdat hij het glas water niet had kunnen betalen. Een vrouw was verbijsterd tegenover deze scène en besloot in te grijpen om die man in de problemen te helpen.

Esmene Bongais-Navarro, een in de Filippijnen geboren Texaanse, was gewend om met daklozen te werken en liet zich zeker niet intimideren door de situatie. Esmene nodigde allereerst de dorstige man uit om met haar het restaurant in te gaan en samen iets te gaan eten.

Advertisement
Pexels / Timur Weber / Not the actual photo

Pexels / Timur Weber / Not the actual photo

De dakloze man had gewoon dorst en wilde niets anders dan een glas water; die vrouw daarentegen had hem veel meer gegeven: een complete maaltijd waarvan hij van elke hap genoot. De man zal de herinnering aan die lunch met Esmene zeker nog lang bewaren. Ook moesten dezelfde obers die hem vlak daarvoor hadden weggestuurd, hen natuurlijk bedienen zoals alle andere klanten. Een beetje wraak dat de dakloze man proefde, minstens zoveel als het heerlijke eten dat hij die dag kon eten.

Het gebaar van Esmene is ongetwijfeld een gebaar van groot altruïsme, dat het hart verwarmt en waarvan we hopen dat het een voorbeeld zal zijn voor iedereen: als je de mogelijkheid hebt om anderen te helpen, waarom zou je het dan niet doen? Wij worden er beter van en de anderen ook.

Advertisement