Gezin van 5 personen woont in een camper en bespaart $2000 per maand

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

Gezin van 5 personen woont in een camper en bespaart $2000 per maand
Advertisement

De meeste mensen worden belast met belangrijke uitgaven en een daarvan is zeker de hypotheek of de huur. Ook al verdien je veel geld, het huishouden en alle bijkomende kosten die natuurlijk betaald moeten worden, zoals rekeningen en de telefoon, slorpen bijna alle inkomsten op, waardoor er weinig ruimte is om te sparen. Het is geen toeval dat veel mensen worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en klagen over de hoge kosten van levensonderhoud. Om al deze dagelijkse uitgaven het hoofd te bieden, besloot een gezin van 5 personen de drastische beslissing te nemen om in een camper te gaan wonen.

via TikTok / strangelysimilar

Advertisement
Gezin van 5 personen woont in een camper en bespaart $2000 per maand - 1

Tiffany en haar partner, Eli, wonen in een camper met hun drie kinderen, Miley, 13, Lia, 11 en Brady, 10, twee grote honden en een kat: Toby, Dexter en Shadow. Een behoorlijk groot gezin voor een leven in een busje, nietwaar? Welnu, Tiffany heeft ruimschoots aangetoond dat het gezin in werkelijkheid heel goed op vier wielen leeft, vooral omdat ze veel weten te besparen op huur en alle andere lopende uitgaven zoals elektriciteit en gas. Het gezin, dat een uitgesproken nomadische levensstijl heeft, laat zien hoe hun dagen verlopen op TikTok, waar ze een vrij grote aanhang hebben (meer dan 70.000 gebruikers!).

Het begon allemaal in 2020, na een periode van crisis: "We begonnen te heroverwegen wat we met ons leven deden en waarom we het deden. We kwamen al snel tot de conclusie dat we onze prioriteiten wilden reorganiseren en de tijd die we nog hadden zo goed mogelijk wilden benutten met onze kinderen thuis”, zei Tiffany. Toen voegde ze eraan toe: "We hebben een camper gekocht, deze opgeknapt, ons huis en alles erin binnen 45 dagen verkocht en zijn op pad gegaan. Nu besteden we onze tijd aan eropuit trekken, onze volgende reizen plannen en ons best doen om anderen te inspireren en te leren om hetzelfde te doen”.

Advertisement
Gezin van 5 personen woont in een camper en bespaart $2000 per maand - 2

Maar een ander heel belangrijk aspect dat het gezin heeft weten te overwinnen, is precies dat van geld. Tiffany onthulde de kosten en uitgaven van zowel het leven dat ze voorheen leidden als het huidige; toen ze in hun oude huis woonden, was hun hypotheek alleen al $1.800 per maand en hun elektriciteitsrekening was $200. Opgeteld bij deze bedragen de kosten van gas, mobiele telefoons, internet, auto's en diverse andere kosten, was het maandtotaal ongeveer $4.542. Het leven in de camper heeft hen daarentegen in staat gesteld enorm te besparen op veel aspecten: "Onze huur ligt nu tussen $0 en $1.500", zei Tiffany. Hun totale maandelijkse uitgaven variëren van $2.430 tot $3.930 - zoals je kunt zien, bedragen die nog steeds lager zijn dan wat ze eerder uitgaven.

Gezin van 5 personen woont in een camper en bespaart $2000 per maand - 3

Natuurlijk gaat het voor het gezin in kwestie niet alleen om sparen, maar om een ​​echte keuze. Er zijn mensen die hun geld liever in een mooi huis investeren, terwijl ze toch proberen te besparen op andere aspecten van het leven, en er zijn mensen zoals Tiffany en haar dierbaren die de voorkeur geven aan een leven vol dagelijkse avonturen.

Wat voor iemand ben jij? Zou je ooit zo'n radicale keuze maken als dit gezin? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement