“Gedragen je vrienden zich niet juist? Ik gebruik de regel van 3: als je het bij de derde poging niet snapt, verdwijn ik"

Janine image
door Janine

31 December 2022

“Gedragen je vrienden zich niet juist? Ik gebruik de regel van 3: als je het bij de derde poging niet snapt, verdwijn ik"
Advertisement

Vrienden en kennissen hebben is fantastisch, maar zoals in elke gezonde relatie is het raadzaam om je privacy voorop te stellen en te proberen niet te worden vertrapt door de behoeften van anderen. Hoeveel je ook van iemand houdt, het is belangrijk om je waardigheid te behouden en jezelf altijd of bijna altijd op de eerste plaats te zetten, om niet het risico te lopen overweldigd te worden door de opdringerigheid van anderen. Natuurlijk zouden echte vrienden geen hinderlijke aanwezigheid in ons leven moeten zijn, dus het is goed om te weten hoe je ze kunt herkennen en dienovereenkomstig kunt handelen. De hoofdpersoon van dit verhaal heeft haar speciale "methode" met het web gedeeld om precieze grenzen vast te stellen met degenen die met haar te maken hebben: "de regel van 3". Laten we eens kijken wat het is.

via TikTok / heymisskelsey

Advertisement
TikTok / heymisskelsey

TikTok / heymisskelsey

Dit is Kelsey Laurier en haar video is meer dan 258.000 keer bekeken sinds deze is geüpload naar TikTok. Laurier is een vrouw die weet hoe ze duidelijke grenzen moet stellen in de omgang met mensen - grenzen die ze nooit zou willen overschrijden. Haar "regel van 3" is vrij eenvoudig en ze zegt zelf dat ze zich aan deze "methode" moet houden wanneer ze met iemand te maken heeft.

"Iets dat me echt heeft geholpen om grenzen te stellen met mensen, is mijn ‘Regel van 3'", begint Laurier in de video, "Als ik je iets één keer moet vertellen, prima. Ik zal het je één keer vertellen. Het betekent dat ik een probleem aan de orde stel en de grens stel van het probleem dat ik heb", zegt ze in de video. "Als ik het je twee keer moet vertellen, is dat prima, ik vertel het je twee keer. Ik zal mensen hetzelfde begrip geven dat ik graag zou willen krijgen. Dus als ik echt om je geef, vind ik het niet erg om deze vraag twee keer te herhalen. Maar als ik je drie keer iets moet vertellen..." hier neemt de vrouw geen blad voor de mond om te zeggen dat ze de relatie met de persoon in kwestie zonder waarschuwing zal beëindigen.

Advertisement
TikTok / heymisskelsey

TikTok / heymisskelsey

Laurier legde haar volgers uit hoeveel deze aanpak voor haar werkt: "Als ik de relatie met iemand beëindig, hoor ik nooit iets terug en ze weten precies waarom ik niet meer met ze praat. Het is ook een geweldige manier om te zien wie je respecteert en wie niet. En als je me niet respecteert of geen rekening houdt met mijn gevoelens, zou ik zeggen dat we geen interesse hebben om vrienden te zijn”, verklaarde Laurier. Zoals sommige gebruikers ook opmerken, verwijdert Laurier in werkelijkheid mensen niet zonder enige waarschuwing uit haar leven, aangezien ze de kwestie twee keer herhaalde voordat ze het contact verloor. Deze "methode" is door Laurier zelf ontwikkeld: in het verleden had ze de neiging om de mensen om haar heen te veel te plezieren, waarbij ze zelfs haar eigen behoeften op de achtergrond plaatste. Maar na een therapeutische reis, waarin ze veel van haar gevoel van eigenwaarde herstelde, besloot Laurier dat er dingen zouden veranderen:

"Ik begon met het bedenken van mijn 'Regel van 3' toen ik nadacht over mijn vroegere vriendschappen en mezelf afvroeg: 'Wanneer realiseerde ik me dat mijn vriendschap met iemand waarschijnlijk niet zou werken?' Over het algemeen was mijn reactie altijd na de derde keer dat iemand iets deed of zei dat me pijn deed', zei ze.

Wat vind je van deze benadering van vriendschappen en het leven?

Advertisement