Kun je niet slapen door de warmte? Deze man heeft de positie gevonden om de verzengende zomernachten door te komen

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

Kun je niet slapen door de warmte? Deze man heeft de positie gevonden om de verzengende zomernachten door te komen
Advertisement

Elk seizoen heeft zijn bijzonderheden, of we ze nu leuk vinden of niet, en we weten hoe belangrijk ze zijn voor ons lichaam en voor onze gezondheid. Er zijn echter klimatologische momenten die voor ons heel moeilijk te verdragen zijn, bijvoorbeeld wanneer het erg warm is en elke beweging, actie en zelfs gedachte vermoeiend wordt en ons consumeert. Ze onder ogen zien en overwinnen is niet eenvoudig, daarom zoeken sommige mensen naar verschillende trucs om de gevolgen van hoge temperaturen te kunnen verlichten.

Zo heeft de man waar we het over willen hebben de juiste truc gevonden om ondanks de warmte en de broeierige nacht toch rustig te kunnen slapen. Hoe? Laten we er samen achter komen.

via Daily Mail

levitexsleep/Instagram

levitexsleep/Instagram

James Leinhardt is een groot slaap- en rustkenner dankzij zijn tienjarige ervaring in de sector. Als eigenaar van een belangrijk bedrijf dat matrassen en kussens produceert, gebruikt de man zijn sociale kanalen om zijn kennis over dit gebied te delen en mensen te helpen beter te slapen. Een van de video's die op internet worden gedeeld, gaat bijvoorbeeld over het thema slapen tijdens de warmste periodes van het jaar. Hoe zorg je ervoor dat je geen warme slapeloze nachten doorbrengt? Hij legde het uit.

Door het menselijk lichaam in zijn geheel te laten zien, gaf James aan in welke gebieden de meeste warmte zich ophoopt en hoe de verspreiding ervan kan worden vergemakkelijkt. Het voorhoofd en de onderrug nemen een prominente plaats in, daarom mogen ze nergens mee in contact komen.

Advertisement

"De beste houding om in bed aan te nemen is die van de “dromer” - verklaarde hij - de reden hiervoor ligt in het feit dat door op de zij te liggen een kleiner deel van het lichaam in direct contact met de matras kan blijven, om te voorkomen dat je het nog warmer krijgt. Als dan - vervolgde hij - een kussen tussen de knieën wordt toegevoegd aan de foetushouding, wordt slapen nog comfortabeler".

Slapen op je buik of op je rug, lijkt daarentegen de slechtste manier. In deze twee posities zou men enerzijds het risico lopen het te warm te krijgen en anderzijds op een totaal onnatuurlijke manier gaan liggen, de nek kronkelen en de ribben samendrukken. Een keuze die niet verstandig is, wederom volgens James, die in plaats daarvan aanbeveelt zijn trucje uit te proberen om alle voordelen te ontdekken.

Welke houding neem jij meestal aan om te slapen? Wist je dit al over de dromer?

Advertisement