Vrouw weigert de erfenis van haar grootmoeder te delen met haar broer

Janine image
door Janine

10 Augustus 2023

Vrouw weigert de erfenis van haar grootmoeder te delen met haar broer
Advertisement

Er zijn momenten waarop we bijna ons hele leven hebt gewacht, zoals het volwassen worden, de mogelijkheid om onze eigen economische onafhankelijkheid te hebben, een huis enzovoort. Maar er zijn ook momenten waarvan we zouden willen dat ze nooit zouden komen: het overlijden van een van onze familieleden...

Maar het maakt deel uit van de cirkel van het leven en is daarom iets heel natuurlijks. De afwezigheid van een naast familielid brengt echter, naast de vele emoties, ook enkele praktijken met zich mee die niet altijd gemakkelijk zijn om mee om te gaan: die met betrekking tot de erfenis. Dit verhaal richt zich precies op dit "probleem". Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Peakpx - Not the actual photo

Peakpx - Not the actual photo

Dit verhaal werd op een bekend online forum verteld door de hoofdpersoon zelf. De 23-jarige vrouw vertelde hoe haar gezinssituatie een beetje “turbulent” was: ze werd geboren uit een ongeoorloofde relatie die haar moeder had met een man die al getrouwd was en al een kind had.

Helaas, toen ze nog heel jong was (een paar maanden) stierf haar moeder en haar stiefmoeder wilde haar niet verwelkomen in haar huis, zich ervan bewust dat het kind het verraad van haar man met een andere vrouw vertegenwoordigde.

Het kleine meisje was dus exclusief opgevoed door haar grootouders die voor haar hadden gezorgd en haar hadden behandeld alsof ze hun eigen dochter was. Ze was vooral met haar oma heel hecht, terwijl haar halfbroer slechts een zeer oppervlakkige band had met het bejaarde echtpaar. Alles werd al snel ingewikkeld toen de geliefde grootouders overleden...

Advertisement
Jo Naylor/Flickr - Not the actual photo

Jo Naylor/Flickr - Not the actual photo

Ze had namelijk veel waardevolle bezittingen van hen geërfd: hun huis, hun geld dat ze hadden gespaard en alle juwelen van haar grootmoeder, die ongeveer $750.000 waard waren. De halfbroer kreeg bijna niets van deze erfenis. Maar er is een reden.

De jonge vrouw had de laatste periode van hun bestaan ​​persoonlijk voor haar grootouders gezorgd, terwijl haar halfbroer een heel ander leven leidde. Het echte probleem ontstond toen hij om de huwelijksjuwelen van zijn overleden grootmoeder begon te vragen: volgens hem waren ze hem verschuldigd omdat ze ze hem beloofd zou hebben als cadeau om aan zijn toekomstige vrouw te geven. En nu was die dag aangebroken: hij ging trouwen.

Maar het meisje herinnerde zich geen enkele belofte en twijfelde aan de juistheid van de woorden van de man. Ze had hoe dan ook voorgesteld om die erfstukken van zo'n hoge waarde uit te lenen, maar ze had ze daarna terug gewild: ook zij wilde ze dragen op de dag dat ze zou gaan trouwen.

Zelfs de vriendin van haar halfbroer had in tranen contact met haar opgenomen om haar te vragen "dat deel van de erfenis" te hebben en kort daarna had haar moeder hetzelfde gedaan, haar overladend met beledigingen voor de weigering van de 23-jarige! Het meisje hield uiteindelijk alle juwelen voor zichzelf en om hoe ze werd behandeld besloot ze af te zien om de juwelen uit te lenen. Wat vind jij hiervan?

Advertisement