Hij heeft gedurende 45 jaar 15 jerrycans vol centen verzameld: op de bank ontdekt hij dat ze meer dan $5.000 bedragen

Janine

13 November 2022

Hij heeft gedurende 45 jaar 15 jerrycans vol centen verzameld: op de bank ontdekt hij dat ze meer dan $5.000 bedragen
Advertisement

Gewoonlijk is het sinds je kindertijd gebruikelijk om het geld dat je krijgt voor speciale gelegenheden, zoals feestjes en verjaardagen, opzij te leggen, in je spaarpot te doen, in de hoop het ooit te openen en te ontdekken dat je veel geld hebt gespaard. Deze gewoonte kan doorgaan, in verschillende vormen en manieren, zelfs op volwassen leeftijd: er zijn er die hun spaargeld in potjes stoppen en anderen, zoals de hoofdpersoon van dit verhaal, in jerrycans van 20 liter elk. Otto Anders heeft 45 jaar van zijn leven besteed aan het verzamelen van munten op straat en het bewaren van wisselgeld dat hij na aankopen heeft ontvangen, waardoor hij een totaalbedrag heeft verdiend dat zelfs hij niet had verwacht.

via USA Today

Advertisement

Happy Birthday Daddy ( Otha Anders) We Love You and Enjoy your day!!!

Pubblicato da Sharon Anders-Bradford su Domenica 15 settembre 2019

Voor Otto Anders, een 70-jarige man uit Louisiana, is het altijd van groot belang geweest om alle centen die hij op de grond op straat vond, op te rapen. De man, die erg religieus is, is er altijd van overtuigd geweest dat het vinden van een cent op de grond betekende dat hij een boodschap van God ontving: "Een boodschap van God die me eraan herinnert om altijd dankbaar te zijn voor het leven", merkte de man op. “Er waren dagen dat ik niet bad en dat waren bijna altijd dagen dat ik een muntstuk vond”, legde de oudere man uit.

In de loop van de tijd namen de munten toe, en ook de jerrycans. Na 45 jaar had Otto maar liefst 15 plastic jerrycans van 20 liter gevuld: hoeveel geld had hij daarmee verdiend? Hij wist het niet zeker, maar toen hij eenmaal bij de bank was, kreeg hij het antwoord.

Pexels / Not the actual photo

Bij de bank kreeg hij na vijf uur tellen met een speciale geldteller te horen dat hij $5.136,14 had weten te sparen. Otto had met al die munten maar liefst vijfduizend dollar verdiend! Nu zal dat geld nuttig zijn voor de rekeningen van de tandarts en eventuele gezondheidsproblemen, maar Otto vergeet de diepere betekenis van die munten niet. Voor elke cent die hij bijvoorbeeld van vrienden en familieleden heeft gekregen, heeft Anders altijd iets teruggegeven, juist vanwege de betekenis die aan die centen wordt toegekend. "Ik wilde dat er iets bleef waardoor ik me diep met God verbonden voelde", merkte de man op.

Advertisement