’s Nachts wordt hen bijna 15.000 euro afgeschreven voor een rekening: “Dat kan niet”

Janine

19 November 2022

’s Nachts wordt hen bijna 15.000 euro afgeschreven voor een rekening: “Dat kan niet”
Advertisement

Naast de huur en de hypotheek wegen de rekeningen vaak zwaar op de schouders van de gewone burger. Elektriciteit, gas, water, telefoon: het zijn allemaal voorzieningen waarvoor betaald moet worden en die, afhankelijk van de periode, enorm stijgen met het verbruik. In de winter zal het bijvoorbeeld normaal zijn om een ​​hoger verbruik te hebben, aangezien de verwarming aanstaat. Elk gezin houdt de rekening in de gaten en weet min of meer hoeveel ze de komende maanden moeten betalen. Dat is de reden waarom een ​​afschrijving van £13.000, oftewel €14.843, een paar uit Kilmarnock, Schotland verbijsterd achterliet.

via Mirror

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Niemand had ooit in de schoenen van Stewart Neely willen staan, die op een dag wakker werd met een exorbitante afschrijving op zijn rekening: 13.000 pond aan rekeningen, oftewel bijna 15.000 euro! Hoe is het mogelijk dat een stel zoveel energie verbruikt? Stewart en zijn vrouw Gayle gingen er meteen van uit dat dit een vergissing was. Hoewel ze ervan overtuigd waren, was de angst om zo'n hoog bedrag in rekening te worden gebracht geen banale kwestie en bovendien was het niet eenvoudig om de zaak tot de bodem uit te zoeken. Stewart is altijd heel voorzichtig geweest bij het controleren van zijn rekeningen, dus nam hij onmiddellijk contact op met zijn leverancier om te vragen en te bevestigen of er een fout was gemaakt bij het aflezen van de voorziening. Helaas had het telefoontje niet meteen het gewenste effect, wat de onbekwaamheid van de klantenservice alleen maar onderstreepte.

Alleen door hemel en aarde te bewegen, en vooral door de lokale pers te raadplegen, kwamen Stewart en Gayle er achter: een medewerker van de leverancier had de stand van de elektriciteitsmeter in de gasmeter ingevoerd, waardoor die veel te hoge rekening ontstond.

Het feit dat ze naar de pers zijn gegaan, lijkt cruciaal te zijn geweest, zozeer zelfs dat Stewart denkt dat de zaak anders niet zo snel zou zijn opgelost: "We kregen een leuk telefoontje van OVO (de leverancier) die ons vertelde dat alles in orde was en kondigde de uitgifte aan van een tegoed van £150, toegevoegd aan onze lopende rekening als een gebaar van goede wil.

Fouten zijn menselijk en kunnen gebeuren, maar we hopen dat niemand ooit voor zo'n onaangename "verrassing" komt te staan!

Advertisement