Hij vindt een cheque van 4,6 miljoen euro en geeft hem terug: als beloning sturen ze hem 6 zakjes snoep

Janine image
door Janine

19 November 2022

Hij vindt een cheque van 4,6 miljoen euro en geeft hem terug: als beloning sturen ze hem 6 zakjes snoep
Advertisement

Het moet velen van ons zijn overkomen om voor een verloren voorwerp te staan ​​en al het mogelijke te willen doen om het terug te geven. Of het nu sleutels, portefeuilles, tassen of iets anders zijn, het maakt niet uit, het fundamentele en juiste zou zijn om stappen te ondernemen om de eigenaar op te sporen of contact op te nemen met de politie en het bij hen achter te laten. Hoewel dit zou getuigen van een goede moraal, slaagt niet iedereen erin om, geconfronteerd met iets van waarde, rationeel te zijn en het terug te geven, dus als dit gebeurt, is het altijd aangenaam om te lezen.

Het komt dan ook vaak voor dat de bezitters van het object degenen die zo vriendelijk zijn geweest om het terug te brengen willen belonen en een klein of groot geschenk willen geven, ook afhankelijk van wat ze kwijt waren. Iets wat de hoofdpersoon van dit verhaal overkwam, die de ontvangen erkenning echter niet voldoende vond. Laten we eens kijken naar de redenen.

via Mirror

Advertisement
Pixahive - Not the actual photo

Pixahive - Not the actual photo

Anouar G, afkomstig uit Frankfurt, Duitsland, stond in het middelpunt van een zeer merkwaardig verhaal samen met een belangrijke snoepproducent, Haribo. Volgens het verhaal van de man merkte hij op een dag als alle anderen, toen hij naar huis terugkeerde na een bezoek aan zijn moeder, dat er iets op het perron van het station was gevallen. Geïntrigeerd bukte hij zich om dat stuk papier op te rapen en zag dat het om een cheque ging.

Het "stukje papier" was op naam van Haribo en was opgemaakt door een supermarktketen die door hen was aangeleverd. Tot nu toe alles normaal, ware het niet voor het gerapporteerde bedrag: ongeveer 4,6 miljoen euro. Een duizelingwekkend bedrag dat, onbewust, degene die het namens het bedrijf had geïnd, per ongeluk was kwijtgeraakt.

Zonder te aarzelen nam de man contact op met de direct betrokkenen en werd in contact gebracht met een advocaat die hem vertelde wat hij moest doen. De cheque kan worden vernietigd, maar er is een foto nodig om dit te bewijzen. Anouar verspilde geen tijd om te doen wat gevraagd werd.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een paar dagen later kreeg hij zijn beloning thuisbezorgd: een doos met 6 zakjes snoep ter waarde van ongeveer 7 euro. De man vond het nogal banaal, gezien het feit dat het afkomstig was van een belangrijk bedrijf en rekening houdend met de waarde van de gevonden cheque. Zo werd er na zijn verhaal contact opgenomen met Haribo en toen hen werd gevraagd naar de reden voor zo'n eenvoudige erkenning, antwoordde de advocaat dat Anouar niets anders had kunnen doen dan contact met hen opnemen. De cheque was bovendien persoonlijk en niemand anders had hem kunnen verzilveren.

De snoepjes waren het standaardgeschenk van het bedrijf en hij had er een doos van gekregen, hij kon niet om meer vragen, aangezien zijn gebaar, zo lijkt het, bijna verschuldigd was. Wat denk jij ervan?

Advertisement