Ze ontbijt in een café met haar zoontje: de directeur vraagt ​​haar om de kinderstoel schoon te maken voordat ze weggaat

Janine

04 December 2022

Ze ontbijt in een café met haar zoontje: de directeur vraagt ​​haar om de kinderstoel schoon te maken voordat ze weggaat
Advertisement

Wanneer je met kleine kinderen uit eten gaat, kunnen er wat ongemakken zijn die eenvoudig zijn op te lossen. Kinderen houden er, zoals we weten, niet van om te lang stil te zitten en kunnen tijdens de maaltijden voor rommel zorgen. Maar als dat gebeurt, wie moet dat dan opruimen?

Dit is wat een jonge moeder zich afvroeg die een online debat op gang bracht toen ze vroeg of het personeel van het café waar ze onlangs met haar kind had ontbeten gelijk of ongelijk had toen ze haar een bezem en stoffer overhandigden en haar vroegen om de kinderstoel schoon te maken waar haar kind had gegeten.

via Mumsnet

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

"Elke week ga ik met een groep vriendinnen en hun kinderen naar een café. Blijkbaar reageerde de manager van het café vorige week op een van de moeders omdat hij zei dat haar kind geknoeid had onder de kinderstoel en ze niet had opgeruimd voordat ze wegging. Deze week, toen ik mijn spullen aan het inpakken was om te vertrekken (met een vermoeide, schreeuwende baby die weigert een dutje te doen vanwege doorkomende tandjes), gaf hij me een stoffer en blik en wees op de paar etensresten onder zijn kinderstoel en vroeg me om schoon te maken”, zei de jonge moeder.

Blijkbaar stond het café bekend als een gastvrije en gezinsvriendelijke plek, zoals de vrouw zei, en het gebaar maakte haar sprakeloos. "Ter verduidelijking, als hij er een onredelijke puinhoop van had gemaakt, zou ik natuurlijk hebben schoongemaakt (of hebben geprobeerd) maar het waren een paar stukjes eten op de vloer. Ik heb aangeboden om andere restaurants schoon te maken en ze hebben altijd gezegd dat ik me er geen zorgen over hoefde te maken, omdat het hun taak was”, vervolgde ze.

Pexels - Not the Actual Photo

"Nadat ik het aan mijn moeder had verteld, raadde ze me aan om een ​​negatieve beoordeling achter te laten op hun pagina, omdat ze zo'n verzoek onredelijk vindt. Maar ik ben in de war omdat ik aan de ene kant begrijp dat het vervelend kan zijn voor het personeel. Aan de andere kant, heb ik geen schoonmaakspullen bij me en het restaurant wordt geadverteerd als “gezinsvriendelijk”, wat betekent dat ze zich ervan bewust zijn dat kinderen er een rommeltje van kunnen maken”, vertelde de jonge moeder.

Gebruikers begrepen het standpunt van de manager van het café. "Ik bied ook altijd aan om de tafel af te ruimen waar ik mijn dochter te eten geef. Ik denk dat dit een beleefdheid is die het personeel gemeen zou moeten hebben. Maar helaas bieden veel ouders niet aan om op te ruimen als hun kinderen er een rommeltje van maken of ze laten doen wat ze willen omdat het restaurant kindvriendelijk is", schreef een jonge moeder.

Wat denk jij ervan?

Advertisement