De eigenaar van een matrassenwinkel legt er een buiten neer zodat zwerfhonden kunnen slapen

Janine

26 November 2022

De eigenaar van een matrassenwinkel legt er een buiten neer zodat zwerfhonden kunnen slapen
Advertisement

Soms kunnen de eenvoudigste gebaren iemands dag beter maken, of het nu een mens of een hulpeloos dier is. Een aantal dieren die voor een matrassenwinkel in Istanbul zitten, zijn zich hiervan terdege bewust, aangezien ze kunnen rekenen op de vrijgevigheid van de hele gemeenschap om hun leven op straat beter te doorstaan. Elke avond zorgt de eigenaar van deze winkel namelijk voor een matras speciaal voor hen, zodat ze in alle comfort kunnen slapen. Het tedere gebaar werd vereeuwigd door Cem Baykal, een arts die elke dag op weg naar zijn werk langs de winkel loopt, en werd gedeeld op sociale media.

via Waggington Post

Advertisement

Dr. Baykal besloot wat foto's van het tafereel te maken om het op Twitter met de hele wereld te kunnen delen: "De eigenaar van deze winkel zorgt altijd voor een van zijn matrassen om ervoor te zorgen dat de zwerfhonden in de buurt lekker kunnen slapen”, legde hij uit. "Ze legger het er neer, en er zijn altijd twee zwerfhonden die daar gaan liggen en slapen. Als het winter is, levert de winkel elke dag een bed. En als het zomer is, geven ze schaduw en water".

Dankzij de winkeleigenaar hoeven zwerfdieren niet meer op koude betonnen stoepen te slapen. De honden zijn goed bekend in de buurt en zijn ook afhankelijk van de bewoners, die voor eten en drinken zorgen, maar we moeten toegeven dat deze winkel nog een stapje verder gaat.

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Deze wijk staat bekend als een welvarende buurt en iedereen geeft de straathonden en -katten eten of drinken, maar niemand voorziet ze van een hoogwaardige ‘mand’”, aldus dr. Baykal. Hoewel sommige mensen zich afvroegen hoe schoon de matrassen waren, zelfs met een plastic hoes, juichten de meesten het vriendelijke gebaar toe.

Onlangs liep Baykal langs de winkel om de gezondheid van de zwerfdieren te controleren en ontdekte dat ze in orde waren, ondanks het feit dat het op dat moment regende: "Vanmorgen regende het erg hard in Istanbul, en ik ging mijn vrienden opzoeken op weg naar mijn werk 's morgens vroeg. De winkel was gesloten, maar de matras lag er nog, droog en beschut voor de regen. De ene hond sliep nog, maar zijn vriend was wakker en liep met mee, voor mijn veiligheid, naar het zebrapad”, vertelde dr. Baykal.

Het zijn ook deze gebaren, hoe klein ook, die de wereld een betere plek maken.

Advertisement