Vaste klant verschijnt dagenlang niet in de bar: serveerster alarmeert hulpdiensten

Janine image
door Janine

13 Mei 2023

Vaste klant verschijnt dagenlang niet in de bar: serveerster alarmeert hulpdiensten
Advertisement

Oudere mensen brengen vaak de rest van hun leven alleen door: dit kan een negatieve invloed hebben op hun mentale en fysieke gezondheid, dus het is belangrijk om sterke vriendschappen te sluiten of emotionele banden te onderhouden. Vrienden en familie kunnen gezelschap en emotionele steun bieden en in sommige gevallen je leven redden.

Doreen Mann, een 87-jarige gepensioneerde uit Essex, in Engeland, weet dit heel goed. De vrouw is een frequente bezoeker van een café in Southend waar ze bevriend raakte met de serveerster Sonia Congrave.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Normaal gesproken was Doreen op haar verjaardag naar het café gegaan om een ​​stuk van haar favoriete taart te eten, zoals elke dag, maar de volgende dag was ze niet gegaan, zoals ze normaal gesproken wel deed. Toen de oude vrouw ook de volgende dag niet kwam opdagen voor haar gebruikelijke kopje thee en stuk taart, begon Sonia zich zorgen te maken. Maandag was Doreen nog steeds niet in het café gekomen, dus belde Sonia de politie en vroeg of ze bij haar thuis wilden gaan kijken.

De tachtigjarige zat in de badkuip toen ze plotseling haar benen niet meer kon bewegen. Doreen woont al jaren alleen en zorgt voor zichzelf, sinds haar man naar een verpleeghuis is verhuisd. Ondanks de beangstigende ervaring bleef ze kalm en vond ze de kracht om vol te houden tot de politie arriveerde. Ze gaf toe dat ze niet wist hoe ze tijdens de ervaring helder wist te blijven, maar ze voelde de kracht om te blijven proberen om hulp te vragen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Tijdens die lange dagen vulde Doreen het bad met warm water en verwarmde ze zich met haar badjas. Ook dronk ze kraanwater om zichzelf gehydrateerd te houden. Doreen zei dat Sonia als een dochter voor haar is en kocht zelfs een mobiele telefoon voor haar voor het geval ze weer in de problemen komt: "Ze is een geweldig cadeau voor me geweest. Alleen al het feit dat iemand aan je denkt en weet dat ze aan de andere kant van de lijn zit, is een geschenk dat niet onderschat moet worden”, aldus Doreen.

"Ze is een heel sterke vrouw: alles wat ze wilde na deze slechte ervaring was haar stuk taart en een kopje thee. Ze is echt bijzonder, al het personeel en alle klanten praten met haar", zei Sonia.

Dit verhaal herinnert ons aan het belang van menselijke relaties in ons leven. Dankzij haar relatie met Sonia kreeg Doreen de hulp die ze nodig had toen ze in een moeilijke situatie terechtkwam. Vriendelijkheid, zorgzaamheid en bezorgdheid voor anderen kunnen het verschil maken in het leven van mensen, vooral als ze zich in moeilijkheden bevinden.

Advertisement