"Mijn 5-jarige zoon vindt het leuk om vlechten te dragen: ze lachen hem misschien uit, maar hij vindt ze mooi"

Janine

24 November 2022

Advertisement

Met de moderniteit beginnen steeds meer mensen ook de meest tegengestelde keuzes te respecteren, omdat het goed is dat iedereen vrij is om zich uit te drukken zonder zich veroordeeld te voelen, vooral als het gaat om een ​​eenvoudig kapsel.

Een jonge moeder die het lange blonde haar van haar 5-jarige zoon heeft gevlochten, weet dit heel goed en heeft kritiek gekregen van enkele gebruikers die hun bezorgdheid hebben geuit over het feit dat het kind op school gepest zou kunnen worden. De vrouw reageerde door te stellen dat zoiets absoluut niet vreemd is en dat ook jongens lang haar kunnen hebben.

via Mirror

Advertisement

TikTok - @churchofstrawberry

Charlie Hayes, die schrijft onder het pseudoniem @churchofstrawberry, plaatste op TikTok een video van haar schattige zoon Jasper, wiens lange haar netjes in twee vlechten is samengebonden.

In de video, die inmiddels meer dan anderhalf miljoen keer is bekeken, is te horen hoe Charlie tegen haar zoon zegt: "Je bent zo knap, vind je je haar mooi?". Een enthousiaste Jasper straalt: "Ja!" "Vind je de nieuwe vlechten die mama heeft gemaakt leuk? Wil je ze morgen weer?” vraagt ​​mama. "Ja!" antwoordt Jasper lachend. "Waarom heb je lang haar?”, vraagt ​​Charlie. Zonder aarzelen antwoordt Jasper: "Omdat ik van lang haar houd. Langharige jongens zijn mooier dan kortharige. En trouwens, ik heb het mooiste haar van de wereld!".

TikTok - @churchofstrawberry

Veel gebruikers waardeerden het zelfvertrouwen van het kind, maar sommigen spraken hun zorgen uit: "Jasper is een lief kind dat goed wordt verzorgd en zeer geliefd is, maar je kunt niet boos worden als mensen twijfels uiten over zijn geslacht, vooral als het ouderen zijn”, observeerde een gebruiker. Een ander vroeg: “Oprechte vraag: ben je niet bang dat hij gepest word op school? Ik weet dat kinderen hard kunnen zijn."

Als reactie deelde Charlie een tweede video en legde uit: "Mij wordt vaak gevraagd of ik me zorgen maak over de publieke opinie op school en dat is iets waar ik constant aan denk. Ik wil niet dat mijn kind het gevoel krijgt dat hij moet veranderen wie hij is omdat andere mensen onbeleefd tegen hem zijn. Gelukkig heb ik echter, zoals ik had voorspeld, een sterk kind opgevoed dat het letterlijk niets kan schelen wat mensen denken. Het zal misschien niet voor altijd zo zijn, maar voor nu is dat zo”, merkte de moeder op.

Wat vind jij ervan?

Advertisement