Tweeling wordt geboren uit embryo's die 30 jaar geleden zijn ingevroren: een record

Janine

13 December 2022

Tweeling wordt geboren uit embryo's die 30 jaar geleden zijn ingevroren: een record
Advertisement

Een baby krijgen is de droom van velen. Er zijn er die er gemakkelijk in slagen en er zijn er die moeilijkheden op hun pad tegenkomen. Gelukkig is het tegenwoordig niet zo ingewikkeld om ze te overwinnen en zijn er tal van nieuwe methoden die hierbij helpen, vooral dankzij de medische vooruitgang. Het echtpaar waarover we je willen vertellen, heeft bijvoorbeeld besloten zich tot een van deze procedures te wenden om nog twee kinderen te krijgen.

Het echtpaar in kwestie heeft zich tot gespecialiseerde structuren gewend en heeft gekozen voor in-vitrofertilisatie, een praktijk waarbij embryo's die zijn bevrucht dankzij de eitjes van een andere, vaak onbekende vrouw, worden geïmplanteerd in de baarmoeder van de toekomstige moeder. Niets vreemds, gezien de moderniteit, maar wat ons sprakeloos maakte, is de datum waarop ze werden ingevroren. Maar we leggen het je wat beter uit.

via CNN

Advertisement

Philip en Rachel Ridgeway wonen in Vancouver, in Washington. Al vader en moeder van vier prachtige kinderen van 8, 6, 3 en 2 jaar hadden ze de wens om nog een kind te krijgen, maar ze stuitten op wat moeilijkheden, dus kwamen ze op een kruispunt terecht. De keuze die ze moesten maken was tussen het opgeven van dit voornemen of kiezen voor geassisteerde bevruchting en deze tweede optie bleek voor hen de beste.

Zo werden Lydia en Timothy geboren, twee baby's die lang geleden werden verwekt, op 22 april 1992, toen hun ouders nog maar 3 en 5 jaar oud waren. De oorspronkelijke verwekkkers besloten de twee embryo's in te vriezen en ze in bewaring te laten in een vruchtbaarheidslaboratorium in West Coast tot 2007, toen ze werden gedoneerd aan het National Embryo Donation Centre (NEDC) in Tennessee, waar ze bleven totdat Rachel en Philip besloten om ze te gebruiken en ze geboren te laten worden.

Het is een echte recordgeboorte aangezien het 30 jaar na het moment van conceptie plaatsvond. De twee ouders waren niet van plan iets buitengewoons te doen, zoals ze zelf zeiden, ze vroegen gewoon welke het langst hadden gewacht en kozen die.

Onvrijwillig zijn Lydia en Timothy de "oudere" kinderen die zijn geboren uit geassisteerde bevruchting en daarom het vermelden waard zijn. Het was al eerder gebeurd, maar deze levensduur werd vastgesteld op 24 en 27 jaar, en daarom werd het record verbroken en gingen ze de geschiedenis in.

We wensen hen een goed leven en een prachtige toekomst toe.

Advertisement