Ze deed als tiener afstand van haar dochter voor adoptie: 50 jaar later zijn ze eindelijk herenigd

Janine

13 December 2022

Ze deed als tiener afstand van haar dochter voor adoptie: 50 jaar later zijn ze eindelijk herenigd
Advertisement

Een kind op de wereld zetten is een vreugde, maar ook een enorme verantwoordelijkheid en soms is men te jong om er zeker van te zijn zo'n last te kunnen dragen. Om deze reden kiezen veel tieners ervoor om hun kinderen toe te vertrouwen aan meer ervaren ouders die hun kinderen graag willen opvoeden met alle liefde die ze verdienen, niet zonder duizenden vragen en wroeging van de zeer jonge biologische moeders. Dat is wat er gebeurde met Mary Beth Wolfe, zoals ze in 1970 heette, een vrouw die toen pas 18 jaar was, ongehuwd en net afgestudeerd aan de hogere school toen haar dochter werd geboren.

via USA Today

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

Mary Beth nam de hartverscheurende beslissing om het kind te laten adopteren: het was een heel moeilijke keuze, die ze maakte om het kind een beter leven te geven. "Ik had het beeld voor ogen van haar adoptieouders die haar oppakken en naar huis dragen, en voor haar wieg staan ​​terwijl ze slaapt en denken hoe gelukkig ze zijn om haar te hebben", zegt Mary Beth, nu getrouwd, moeder van twee kinderen en oma.

"Toen stelde ik me voor hoe het zou zijn als ik haar mee naar huis nam, en ik zat in het donker haar te wiegen en te huilen omdat ik niet wist hoe ik haar moest opvoeden. Ik was nog maar een kind. Ik voelde me zo overweldigd. Het was een risico dat ik niet kon nemen. Mijn ouders waren geweldig voor me. Wat ik ook besloot, het was goed voor hen. Ze hebben me nooit op de een of andere manier onder druk gezet", voegde ze eraan toe.

YouTube - PBS Voices

Op een dag ontving Mary Beth, die nu 68 jaar is, een brief van een "onbekende" afzender: het was haar dochter, nu vijftig. In de brief schreef Victoria Rich, de naam van haar biologische dochter: "Hallo Mary Beth, mijn naam is Victoria Rich. Dit is misschien niet de brief die je elke dag zou verwachten. Ik ben geboren in Our Lady of Victory in Lackawanna, New York, 20 augustus 1970". Tot dat moment had Victoria niet al te veel nagedacht over het vinden van haar biologische moeder, maar toen de staat New York in januari 2019 besloot om geadopteerde kinderen hun geboorteakte te laten zien, schreef ze zich in voor meer informatie.

Mary Beth pakte onmiddellijk de telefoon en nam contact op met Victoria via het nummer dat ze in haar brief had achtergelaten. Victoria zei dat ze extreem nerveus was, maar ze had het gevoel dat ze die stem altijd al had gekend. Een paar dagen later ontmoetten de twee elkaar en wisselden een warme omhelzing uit. "Ik heb me 50 jaar lang afgevraagd of het goed met haar ging en of ik de juiste keuze had gemaakt, maar gelukkig had Victoria twee geweldige adoptieouders. Ik had me geen betere dochter kunnen wensen. Ze is uitgegroeid tot een buitengewone vrouw. Zij is de persoon die ik had willen zijn. Ze is slim, onafhankelijk, stoer. Ze is niet zomaar een dochter, maar een superdochter. Het is niet alleen heel goed gegaan, maar ze maakt nu ook deel uit van de familie", aldus Mary Beth.

Advertisement