"Ik wil me niet verstoppen als ik borstvoeding geef, maar ze beschuldigen me ervan te provocerend te zijn"

Janine image
door Janine

16 Juni 2023

"Ik wil me niet verstoppen als ik borstvoeding geef, maar ze beschuldigen me ervan te provocerend te zijn"
Advertisement

Borstvoeding is een natuurlijk en heilzaam gebaar voor de baby, dat moet worden aangemoedigd en ondersteund. In veel landen over de hele wereld zorgt borstvoeding in het openbaar echter nog steeds voor discussie en controverse. Sommige vrouwen geven er de voorkeur aan zich te bedekken of meer gereserveerde plekken op te zoeken, terwijl anderen er geen probleem mee hebben hun baby te voeden als dat nodig is.

Elke moeder zou borstvoeding moeten kunnen geven zoals ze wil, zonder veroordeeld of bekritiseerd te worden. Een 18-jarige Britse moeder genaamd Shania O'Neill is er bijvoorbeeld aan gewend geraakt om zichzelf in het openbaar te laten zien terwijl ze haar tweejarige dochter voedt en schaamt zich daar niet voor.

via News.com.au

Advertisement

O'Neill, die op sociale media foto's deelde van haar baby die zich voedde met haar moedermelk, werd zwanger op 16-jarige leeftijd, ondanks het nemen van alle nodige voorzorgsmaatregelen. Aanvankelijk had ze er, als tienermoeder, nooit aan gedacht om een ​​openbare pleitbezorger voor borstvoeding te worden, maar nadat ze ermee begon, voelde ze een ongelooflijke band met haar baby.

"Toen ik zwanger werd, was ik bang, ik wist niet wat ik moest doen omdat het onverwacht was", zei O'Neill. "Ik was nooit van plan om borstvoeding te geven, maar toen ik het deed, veranderde het me volledig. Ik kan overal borstvoeding geven: in de tram, in de bus, in een restaurant of terwijl ik de kinderwagen duw in een winkel," voegde ze eraan toe.

Advertisement

De jonge vrouw heeft talloze kritieken en negatieve opmerkingen gekregen van vrouwen en mannen die haar gebaar als "provocerend" of "aandacht zoeken" beschouwen, terwijl anderen vonden dat er niets vreemds aan is om te zien hoe een moeder haar kleintje voedt. De jonge moeder heeft in ieder geval besloten om publiekelijk commentaar te geven op haar keuze en stelt dat ze niets verkeerds ziet in wat ze doet: "Ik begrijp niet waarom mensen denken dat ik mannelijke aandacht zoek of dat er iets provocerends is in mijn gebaar. Ik doe gewoon iets volkomen natuurlijks, zoals vrouwen zestig jaar geleden deden”, merkte ze op. "Borstvoeding is een kwestie die veel verschillende meningen oproept, maar het gaat vooral om mij en mijn dochter", voegde ze eraan toe.

Wat denk jij ervan? Ben je het eens met haar uitspraken?

Advertisement