Hij gaat een week weg voor zijn werk: hij doet er alles aan om zijn vrouw te helpen met de klusjes voordat hij vertrekt (+VIDEO)

Janine image
door Janine

10 April 2023

Hij gaat een week weg voor zijn werk: hij doet er alles aan om zijn vrouw te helpen met de klusjes voordat hij vertrekt (+VIDEO)
Advertisement

De wereld van sociale media heeft letterlijk de deuren van ons huis geopend: we laten nu allemaal dingen zien die we zonder Facebook of Instagram niet zouden delen. Dankzij deze trend hebben we de mogelijkheid om onze dagelijkse gewoonten te vergelijken met die van anderen en te begrijpen of wat we thuis doen gebruikelijk is of niet.

Iets wat online veel aandacht heeft gekregen, is dat wat @world.shaker deed, een vader die via een video op Instagram deelde wat hij deed om de druk van zijn vrouw te verlichten terwijl hij op een zesdaagse zakenreis was.

via @worldshaker/Instagram

Advertisement
@worldshaker/Instagram

@worldshaker/Instagram

In de video laat de vader zien hoe hij de week heeft georganiseerd: "Ik heb het huis gestofzuigd, alle was gewassen en opgevouwen zodat mijn vrouw aan de week kan beginnen. Nadat we onze oudste dochter naar bed hebben gebracht, ben ik van plan de afwas te doen zodat de vaat schoon is. Aangezien ik meestal het avondeten voor onze jonge kinderen maak, heb ik ook hun ontbijt klaargemaakt, zodat het 's ochtends klaar is. En aangezien mijn vrouw 's ochtends voor beide kinderen moet zorgen, heb ik voor 5 keer kleding voorbereid zodat ze kan kiezen", zei hij.

De man legde uit dat het helemaal niet gemakkelijk is om kleding voor zijn kinderen te kiezen: "Het gaat niet alleen om combinaties of looks die goed bij elkaar passen. Ik keek naar het weerbericht om de kleding te kiezen: woensdag t-shirt en dunne broek, want het wordt warm en het gaat niet regenen, dus gaan ze naar de speeltuin. Vrijdag wordt het koud, dus een dikkere broek, een shirt met lange mouwen en een sweatshirt", legde hij uit.

Advertisement

Tot slot dacht de vader ook na over hoe hij de moeder rust kon gunnen als hij terugkwam, met een kleine verrassing: "Ik heb een hotelkamer voor haar geboekt, zodat ze na mijn terugkeer wat tijd voor zichzelf kan hebben. Het zijn kleine dingen die een grote impact hebben”, zei hij. Uit de reacties van gebruikers blijkt dat we nog steeds verrast zijn als een man het huishouden doet. Veel mensen, vooral vrouwen, hebben de vader geprezen alsof hij een rockster is, ook al vindt deze man zijn gebaar "meer dan normaal".

Dit nieuwe bewustzijn lijkt alleen mogelijk dankzij een minderheid van ouders zoals deze vader die zijn dagelijkse ervaringen op sociale netwerken heeft gedeeld en het werk benadrukt dat meestal onopgemerkt blijft. Bewustwording kan een belangrijke stap zijn in de richting van waardering voor deze activiteiten, die op een evenwichtige en eerlijke manier moeten worden uitgevoerd.

Advertisement