Jonge barman barst in tranen uit omdat hij weekenddiensten van 8 uur niet aankan (+VIDEO)

Janine image
door Janine

04 December 2022

Jonge barman barst in tranen uit omdat hij weekenddiensten van 8 uur niet aankan (+VIDEO)
Advertisement

Werken betekent zwoegen, ook al zou je in een ideale wereld de baan van je dromen moeten kunnen kiezen, die het dichtst bij je geschiktheid en vaardigheden ligt. "Doe wat je leuk vindt en je werkt geen dag" is wat in deze gevallen meestal wordt gezegd. Wat zeker is, is dat werken noodzakelijk is om te overleven en dat het bovenal het belangrijkste instrument moet zijn om in waardigheid te leven en niet alleen om "het hoofd boven water te houden". Een 25-jarige student heeft het web verdeeld met zijn uitbarsting tijdens een dienst van 8 uur als barman: de man barstte letterlijk in tranen uit van de uitputtende diensten, hopend op de aanwezigheid van een vakbond en meer bescherming voor zijn categorie. Niet alle gebruikers waren echter ontroerd bij het horen van zijn toespraak.

via Twitter / SebGorka

Advertisement
Twitter / SebGorka

Twitter / SebGorka

De barman in dit verhaal, die ook een voltijdstudent is, zei dat een werkweek van 25 uur, met diensten van 8 uur geconcentreerd in het weekend, gewoon te veel was om aan te kunnen. De uitbarsting kwam via Twitter, in een video die het web rondging. In de clip is de jonge barman in tranen van de stress en druk die wordt veroorzaakt door de constante bestellingen en meedogenloze klanten. De man klaagt dat zijn werkgevers hun werknemers helemaal niet helpen, waardoor ze zijn overgeleverd aan werkelijk onmogelijke werkdagen.

"Ze weigeren mobiele bestellingen te annuleren, maar wij barmannen zouden de vrijheid moeten hebben om ze te weigeren omdat er zo veel arriveren. Dan schreeuwen mensen tegen me omdat hun bestellingen niet klaar zijn. Ik weet niet wat ik moet doen," legde de barman in tranen uit, die er ook op wees dat hij door enkele onbeschofte klanten werd gediscrimineerd vanwege zijn uiterlijk. Veel gebruikers die de video bekeken, konden zich echter niet inleven in de man. De reden? De meesten werken meer dan 25 uur per week en vinden een dienst van 8 uur niet erg.

Advertisement

"Heb ik sympathie voor deze verwende maen? Nee", schreef een gebruiker, die onderstreepte hoe hij op 17-jarige leeftijd al in het leger zat en in de slechtst mogelijke omstandigheden verkeerde: "12 uur per dag, slecht eten, vreselijke weersomstandigheden, constant gevaar, etc.. een van de beste tijden van mijn leven waarin ik vrienden heb gemaakt die dat voor altijd zijn gebleven." In een ander commentaar toonde een gebruiker zijn geërgerde gezicht tijdens zijn "16 uur durende dienst in het ziekenhuis als verpleegkundige, voor de vijfde dag op rij". Kortom, veel gebruikers hebben openlijk gesproken over hoeveel offers ze elke dag brengen of hebben gebracht om hard te werken en iets te bereiken, en verklaarden dat "de jonge mensen van tegenwoordig allemaal verwend zijn".

Gelukkig zijn er ook enkele gebruikers geweest die de kant van de man hebben gekozen en deze opmerkingen hebben weerlegd.

Wikimedia

Wikimedia

Het feit dat zoveel mensen vreselijke werkomstandigheden accepteren, met uitputtende uren, zonder hun stem te verheffen om onrecht te ontmaskeren, betekent niet dat degenen die de kwestie aan de orde stellen, zwakker of "verwend" zijn. Bovendien zijn alle beroepen verschillend en is het ook noodzakelijk om te evalueren hoe giftig of niet de omgeving is waarin men 8 uur achter elkaar verblijft. Vooral als het gaat om vervelende klanten.

"Dit is de reden waarom iedereen de oudere generatie haat, waarom jullie allemaal blijven zeggen dat jullie het beste willen voor onze generatie en wanneer we dingen proberen te verbeteren, klagen jullie allemaal over hoe veel erger alles was in jullie tijd, en dat wij uiteindelijk dezelfde dingen verdienen. Ik zal nooit begrijpen waarom jullie niet iets beters voor ons willen", schreef een jonge vrouw, de gedachten van velen samenvattend.

Wat vind jij van dit onderwerp?

Advertisement