69-jarige weduwe in moeilijkheden krijgt hulp van "Secret Santa"

Janine image
door Janine

20 Januari 2023

69-jarige weduwe in moeilijkheden krijgt hulp van "Secret Santa"
Advertisement

In de meeste gevallen zijn de eenvoudigste mensen de zuiverste van hart en, zelfs als het leven hen voortdurend voor uitdagingen stelt, blijven ze altijd glimlachen naar anderen. Gelukkig worden deze geweldige mensen soms opgemerkt en beloond door de gemeenschap waar ze zich zoveel aan geven, om ze te laten begrijpen hoe speciaal ze weten te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Annette, een 69-jarige vrouw die in Sugar City, Idaho, in de Verenigde Staten woont, die in haar leven met veel tegenslagen te maken heeft gehad, maar ze gaf nooit op en nu heeft ze een welverdiende beloning voor al haar offers gekregen.

via Eastidahonews

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Ze verloor haar man zo'n 17 jaar geleden plotseling: hij onderhield het gezin en werkte als leraar op een hogere school. Na zijn dood moest Annette een baan zoeken om de rekeningen te betalen. Ook nu nog, op bijna 70-jarige leeftijd, werkt ze als assistente op basisscholen en volgens degenen die haar persoonlijk kennen is ze een vriendelijke, lieve en zorgzame vrouw. Ze leeft heel sober: ze heeft niet eens een smartphone of gsm, maar toch blijft het ongeluk haar achtervolgen.

Helaas werd ongeveer anderhalf jaar geleden een ziekte bij haar vastgesteld: ze onderging een operatie en probeert het nu onder controle te houden. Maar we weten het, in de Verenigde Staten is de gezondheidszorg niet gratis, dus kreeg Annette ook te maken met de zorgkosten en de verhoging van de verzekeringen. Bovendien heeft haar auto - die haar ongeveer negen jaar geleden door haar buren werd gegeven - mechanische problemen gekregen en het ziet er niet naar uit dat deze het lang zal blijven doen. Iedereen zou de hoop hebben opgegeven, maar Annette niet, die met geduld en moed haar werk bleef uitvoeren en haar leven met een glimlach op haar gezicht leefde.

Gelukkig is er in haar land een miljardair weldoener die zichzelf "Secret Santa" noemt: deze mysterieuze persoon geeft elk jaar 1 miljoen euro uit om verdienstelijke mensen in de stad te helpen en toen hij het verhaal van Annette hoorde, was hij zo ontroerd dat hij besloot haar een grote verrassing te geven. De “elfen” van Secret Santa, oftewel de lokale nieuwsploeg, brachten het geschenk naar Annette en filmden haar reactie.

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

De journalisten wachtten haar voor haar huis op na haar werk, maar ze moesten ongeveer een uur wachten omdat Annette een lekke band had! Toen ze thuiskwam, zag ze tot haar verbazing een cameraploeg die geduldig op haar komst wachtte. Eerst overhandigde de crew haar een cheque van 1.000 euro. Annette werd zo emotioneel dat ze begon te huilen. Ze kon niet geloven dat iemand genereus genoeg was om dit voor haar te doen en bleef maar zeggen dat ze "dat geld niet verdiende" omdat "er meer mensen in nood zijn".

Ze bleef maar herhalen hoe dankbaar ze was, totdat het team haar een nog groter geschenk overhandigde: de sleutel van een gloednieuwe auto. De vrouw moest stoppen en kalmeren omdat het geschenk haar gewoon te veel was. Door tranen heen van emotie onthulde ze dat ze een vreselijke week had gehad, met het overlijden van een dierbare en dat deze verrassing precies was wat ze nodig had om haar op te vrolijken. De lieve vrouw vergat Secret Santa niet te vertellen hoe dankbaar ze was en aarzelde niet om de verslaggevers te omhelzen voor deze mooie verrassing.

Advertisement