Arbeider merkt een oude man op die zijn werk elke dag observeert: hij sluit een sterke vriendschap met hem

Janine image
door Janine

20 December 2022

Arbeider merkt een oude man op die zijn werk elke dag observeert: hij sluit een sterke vriendschap met hem
Advertisement

Velen van ons dromen ervan de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken na jaren van werken en inspanningen om vooruit te komen. Wat de meeste mensen echter geneigd zijn te onderschatten, is de buitensporige hoeveelheid vrije tijd die je hebt als dit doel bereik wordt, maar vooral de gevoelens die men voelt wanneer men stopt met het doen van een taak die vele jaren werd herhaald en een trouwe dagelijkse routine was geworden.

Een kraanmachinist leerde uit de eerste hand hoe belangrijk het is om van je werk te houden toen hij een man ontmoette die niet meer kon werken, maar toch waardevol advies te geven had.

via Amomama

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kraanmachinist Shawn Beveridge was aan het werk op een nieuwe bouwplaats toen hij een oudere man zag die zijn bemanning observeerde. Nadat hij zijn blik had gekruist, dacht hij dat hij een verveelde gepensioneerde was en ging hij door met zijn werk. De dagen gingen echter voorbij en Shawn begon te beseffen dat de oude man er altijd was, elke dag, of het nu regende of wanneer de zon scheen, als een trouwe bezoeker: hij kwam elke ochtend om zeven uur stipt opdagen, liep dan even weg om een ​​hapje te eten tijdens de lunchpauze en hij vertrok wanneer de bouwplaats sloot.

Geïntrigeerd benaderde Shawn op een dag de gepensioneerde en begon met hem te praten. Het korte gesprek met de oude man liep uit op een gesprek van uren: de man heette Harold en hij woonde in het verpleeghuis vlakbij zijn voormalige werkplek. Hij zei dat hij vijftig jaar kraanmachinist was geweest en het leuk vond om Shawn's werk elke dag te volgen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Verrast en ontroerd door het verhaal, stelde Shawn Harold iets voor: elke dag, tijdens de lunchpauze, zat Shawn naast Harold om hem twee keer per week een kop koffie en lunch aan te bieden. In ruil daarvoor moest Harold advies geven over zijn werk en een praatje maken.

Natuurlijk accepteerde Harold de deal van Shawn graag. In de daaropvolgende weken leerden de twee veel en genoten ze van elkaars gezelschap en werden ze beste vrienden. Het is verbazingwekkend hoeveel je in ruil kunt geven en ontvangen door een eenvoudig gebaar van vriendelijkheid aan te bieden. Vind je ook niet?

Advertisement