"Is schoonheid een voorrecht? Nee: vrouwen haten me en voor mannen ben ik slechts een trofee om mee te pronken"

Janine image
door Janine

17 Januari 2023

"Is schoonheid een voorrecht? Nee: vrouwen haten me en voor mannen ben ik slechts een trofee om mee te pronken"
Advertisement

Het hebben van een mooi uiterlijk, een goed gedefinieerde of gebeeldhouwde lichaamsbouw, een delicaat en elegant gezicht wordt door velen als een fortuin beschouwd. Meestal zijn we van mening dat degenen die mooi of knap zijn, de weg geplaveid hebben en dat hun leven gemakkelijker is dan de anderen. Maar weten we zeker dat dat zo is?

De hoofdrolspeelster van dit verhaal beweert precies het tegenovergestelde en in een video die op sociale media is geplaatst, vertelde ze hoe moeilijk het is om elke dag onder ogen te zien dat je niet wordt geaccepteerd als gevolg van je uiterlijk.

via @brenttanye/Tik Tok

Advertisement
@brenttanye/Tik Tok

@brenttanye/Tik Tok

Wat zou je denken als je te horen kreeg dat je te mooi bent om iets te doen? Het lijkt absurd dat iemand aan zo'n mogelijkheid zou denken, maar toch is het zo. Het bewijs hiervan is Brenttany Sharraine, een 27-jarige vrouw die in New York woont en die juist vanwege haar uiterlijk verschillende keren in moeilijkheden is gekomen.

In een korte clip die op haar TikTok-account werd geplaatst en getiteld "Is schoonheid een voorrecht?", vertelde de vrouw hoeveel dit haar juist alleen maar problemen heeft veroorzaakt. Blijkbaar zou ze zich erg eenzaam voelen omdat ze vanwege haar charme geen vriendennetwerk kan creëren.

Advertisement
@brenttanye/Tik Tok

@brenttanye/Tik Tok

Een absoluut positief iets is daarom getransformeerd en heeft een geheel andere vorm aangenomen. "Het is iets wat me steeds meer opvalt - bekende de jonge vrouw - ik zal jullie mijn ervaringen vertellen om het jullie te laten begrijpen. Natuurlijk krijg ik veel complimenten en ook veel blikken, maar die laatste zijn niet altijd positief. Voor mannen zijn ze zijn bijna een trofee om mee te pronken, een mooi meisje om mee uit te gaan en niets anders - vervolgde ze - De andere vrouwen daarentegen kijken me boos aan".

Precies: degenen die op de een of andere manier meer begrip zouden moeten hebben, hebben dat in werkelijkheid helemaal niet, integendeel, ze beoordelen haar slecht en nemen afstand omdat ze bijna geïntimideerd, jaloers of bevooroordeeld zijn. "Zelfs op het lyceum was mijn gevoel van eigenwaarde erg laag. Ze gingen me uit de weg en ik had maar één vriendin” - bekende ze. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze veel relaties verbrak omdat ze haar beoordeelden als een persoon zonder bescheidenheid en heel egocentrisch omdat ze knap was.

@brenttanye/Tik Tok

@brenttanye/Tik Tok

Dit is de reden, volgens haar standpunt en haar verhaal, waarom schoonheid niet altijd en alleen een teken van positiviteit is, maar veel valkuilen verbergt die elk aspect van iemands bestaan ​​in twijfel kunnen trekken.

Hoe denk jij hier over?

Advertisement