Bakkerij laat ovens gratis gebruiken voor het bakken van kerstproducten: een hulpmiddel om te besparen op de kosten

Janine

24 December 2022

Bakkerij laat ovens gratis gebruiken voor het bakken van kerstproducten: een hulpmiddel om te besparen op de kosten
Advertisement

Wat is een betere tijd om heerlijke taarten en chocolade of gedroogde vruchten te bakken dan Kerstmis? Met lage temperaturen, en dus vooral met Kerstmis, is het lekker om die geur van kaneel en aroma's in de lucht te ruiken die de typische zoetigheden van de traditie vergezellen. En dan is een heerlijk toetje altijd meer dan welkom tijdens de feestdagen. Een groeiend probleem dat vooral in de winter wordt gevoeld, is echter de toenemende stijging van de elektriciteitsprijs en, meer in het algemeen, van al het verbruik. Sommige gezinnen hebben het punt bereikt dat ze niet meer zomaar de oven kunnen aanzetten: jammer, zeker tijdens de kerstdagen, nietwaar? Daarom heeft een lokale bakker en patisserie besloten om gratis de oven te gebruiken.

via Facebook / thebrickyardbakery

Advertisement

Ed Hamilton-Trewitt, de eigenaar van Brickyard Bakery, een banketbakkerij in Guisborough, een dorp in Noord-Yorkshire, in Engeland, heeft aangekondigd dat hij met Kerstmis de deuren van zijn winkel zal openen om de verschillende taarten gratis te bakken die elke inwoner als traditie bakt. De kosten van de rekeningen zijn gestegen en de eigenaar van deze schattige patisserie wilde zichzelf aanbieden om zijn dorpsgenoten concreet te helpen. In het bericht dat op de Facebook-pagina van de patisserie is gepubliceerd, lezen we:

"Laat je kersttaarten ongebakken bij de bakker, wij bakken ze in het weekend en ze zijn klaar om maandag af te halen - GRATIS."

Instagram / brickyardbakery

De patisserie, tevens een bakkerij, viert zijn 10-jarig bestaan ​​en actieve aanwezigheid binnen de gemeenschap. Gedurende het jaar is het bijvoorbeeld mogelijk om hun bak-, banket- en kookcursussen te volgen, ook voor de allerkleinsten. Kortom, een magische plek die altijd in dienst heeft gestaan ​​van gewone mensen. Naast het aanbieden van deze heerlijke gratis service om taarten te bakken, heeft de Brickyard Bakery ook haar deuren geopend voor iedereen die gewoon even "een beetje wil opwarmen". Dit is wat we in een ander bericht lazen:

"De stijgende kosten van levensonderhoud in de winter eisen een zware tol van de meesten van ons, dus bedachten we het volgende. Onze ovens produceren enorm veel warmte en staan altijd aan! De academie boven de bakkerij heeft een lounge ruimte die al deze heerlijke warmte ontvangt. Vanaf 15 september kan iedereen doordeweeks van 10.00 tot 17.00 uur een paar uurtjes in de warme kamer gaan zitten, een kopje thee drinken, een boek lezen, een krantje lezen, lekker zitten, helemaal gratis. Je hoeft niets te kopen, kom gezellig bij ons opwarmen".

Advertisement

COME AND KEEP WARM - FREE - STARTING 15TH SEPTEMBER ONWARDS. EVERY WEEKDAY 10.00AM - 5.00PM EVERYONE WELCOME. The ever...

Pubblicato da Brickyard Bakery su Giovedì 1 settembre 2022

Het begon allemaal toen Hamilton een klant opmerkte die zich grote zorgen maakte over de inflatie en de geleidelijke stijging van de prijzen, zelfs voor voedingsmiddelen zoals boter, meel en melk. De eigenaar realiseerde zich toen dat als een klant zo bezorgd was over het niet kunnen voldoen aan al lang bestaande kersttradities als gevolg van de hoge prijzen, er veel meer zoals zij moeten zijn. Vandaar het idee om een ​​dienst aan de burger aan te bieden. Oorspronkelijk was hij van plan om de oven maar één weekend te laten draaien, maar dat veranderde: "We laten hem draaien tot na de kerstvakantie." Hamilton-Trewitt wijst erop dat hij niet het enige lid van de buurt is dat hulp biedt aan gewone mensen:

"Ik ben het niet alleen. Het is een hele gemeenschap die samenkomt om elkaar te steunen, dat is echt het bijzondere."

Advertisement