12-jarige haalt $11.300 op door popcorn te verkopen: hij besteedt het aan kerstcadeaus voor dakloze kinderen

Janine

27 December 2022

12-jarige haalt $11.300 op door popcorn te verkopen: hij besteedt het aan kerstcadeaus voor dakloze kinderen
Advertisement

Veel kinderen houden van Kerstmis: voor hen is het een magische tijd en een kans om prachtige cadeaus en smakelijke lekkernijen te ontvangen. Helaas kunnen niet alle kinderen volop genieten van dit Feest, vaak omdat ze in financiële moeilijkheden verkeren of in pleeggezinnen zitten waar ze de warmte van een knuffel van een mama of papa niet voelen. Om deze reden besloot een 12-jarige padvinder voor het tweede achtereenvolgende jaar zichzelf in de Kerstman te "transformeren" en in totaal 11.300 dollar te investeren in kerstcadeaus voor meer dan honderd kinderen in pleeggezinnen en in opvangvoorzieningen.

via The Guardian

Advertisement

De jonge Jonathan Werner is de beste popcornverkoper van de Boy Scouts in Minnesota en een van de top drie in de Verenigde Staten. Zoals bekend is het in de Verenigde Staten een traditie om jonge scouts snoep, koekjes en popcorn van deur tot deur te zien verkopen via educatieve organisaties die tot doel hebben kinderen verantwoordelijkheid en economische zelfredzaamheid bij te brengen.

Sinds zijn zesde gaat Jonathan tijdens de verkoop van deur tot deur om mensen lekkernijen aan te bieden: "Velen zeggen meteen nee tegen me, maar voor mij is een "nee" een stap naar een "ja" en ik weet hoe ik ze moet overtuigen," zei hij. Alleen al in 2021 haalde hij $46.194 op. In 2022 steeg het bedrag naar $56.396, een verhoging van meer dan $10.000!

12-year-old Jonathan Werner sold $56,000 in Boy Scout popcorn. Then, he took his share of the proceeds and bought...

Pubblicato da KARE 11 su Lunedì 19 dicembre 2022

Jonathan legde uit dat hij besloot zijn eigen project te starten nadat hij had gehoord over de ervaring van zijn vader betreft pleegzorg: "Op basis van de verhalen die ik van hem heb gehoord, leek het erop dat die kinderen geen geweldige kerst hadden", zei hij. verklaarde de jongen. "Ik heb hier zeker veel van geleerd. Ik heb geleerd hoe ik met geld moet omgaan en het maakt me ook erg gelukkig om te weten dat kinderen die nu geen cadeaus voor Kerstmis kunnen krijgen, ze dankzij mijn project zullen krijgen," voegde hij eraan toe.

"Ik ben trots op wat mijn zoon heeft gekozen om te doen. Hij heeft me ontroerd, hij heeft me persoonlijk geïnspireerd. Maar ik heb hem ook zijn broers en zussen en onze vrienden en andere mensen in de gemeenschap in de winkels zien inspireren, dus hij is echt speciaal. Het ontroert je echt en het geeft je het gevoel dat het echt een verschil maakt voor mensen", aldus Jonathans vader Steven.

Wat te zeggen, complimenten voor deze jonge filantroop!

Advertisement