Lerares werkt ook 's nachts als chauffeur om kerstcadeaus te kunnen kopen voor haar kleine leerlingen in moeilijkheden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

17 December 2021

Lerares werkt ook 's nachts als chauffeur om kerstcadeaus te kunnen kopen voor haar kleine leerlingen in moeilijkheden (+ VIDEO)
Advertisement

Kerstmis zou een periode moeten zijn die gericht is op het geven van jezelf aan anderen, op het helpen van anderen, maar vaak gaat deze geest van solidariteit verloren, tussen het zoeken naar geschenken en diners waarin buitensporige hoeveelheden voedsel worden geserveerd. 2020 was ongetwijfeld een moeilijk jaar voor iedereen, vanwege de Coronavirus-pandemie, maar voor sommigen was het echt verschrikkelijk. Veel mensen, ook met kinderen om te onderhouden, zijn bijvoorbeeld hun baan kwijtgeraakt: voor hen was de naderende kerst geen prettig vooruitzicht. Renee Dixon, de directrice van een basisschool in Indianapolis, kon het idee niet verdragen dat haar kleine leerlingen geen kerstcadeaus kregen vanwege de economische gevolgen van de pandemie. Dus stroopte de vrouw haar mouwen op en werkte nachten en weekenden om genoeg geld in te zamelen en cadeaus voor iedereen te kunnen kopen.

via Good News Network

Advertisement

Feel Good Story for Wednesday! After a Preschool Director made it her mission to help others in need during the holiday...

Pubblicato da Country 92.3 su Mercoledì 6 gennaio 2021

Renee Dixon wist dat de kinderen op haar school haar nodig hadden. De 47-jarige directrice van een basisschool in Indianapolis (VS) heeft hard gewerkt om alle kleine leerlingen een vrolijk en stralend kerstfeest te kunnen bezorgen. Renee legde de situatie uit met de volgende woorden: "Veel van de gezinnen op school hebben dit jaar geen geld om kerstcadeautjes te kopen. Sommige ouders hebben hun baan verloren, anderen hebben een lager loon gekregen. Velen van hen komen al uit gezinnen met een laag inkomen en bevinden zich onder de armoedegrens." Daarom nam de directrice het heft in eigen handen en nam een ​​bijbaantje om extra geld te verdienen om deze gezinnen te helpen. Dit is de reden waarom ze zich leent als privé-taxidienst, waardoor ze doordeweeks tot één of twee uur 's nachts rijdt, evenals 12 uur op zaterdag en zes uur op zondag; op deze manier slaagt ze erin om wat cadeautjes en wat winterkleren te kopen voor de kinderen van haar school.

"Ik kan niet toekijken. Deze kinderen hebben me nodig", zegt Dixon, een vindingrijke vrouw die een hele gemeenschap heeft geïnspireerd. Eerlijk gezegd zou wat Dixon deed de hele wereld moeten inspireren.

Advertisement

Preschool director Renee Dixon has been working “every weekend, Uber and Lyft, to save up money to buy” her students...

Pubblicato da KENS 5 & Kens5.com su Venerdì 25 dicembre 2020

Het is niet de eerste keer dat Dixon zoveel moeite doet om de families van haar jonge leerlingen te helpen, maar met de pandemie heeft ze haar inspanningen opgevoerd. Bovendien zijn haar leerlingen tussen de 1 en 12 jaar oud, en velen van hen hebben kleine broertjes of zusjes die ze niet buitengesloten wilde laten voelen. Het doel van Dixon is om voor elk kind 2 cadeaus te kopen: één die ze van de kerstman of hun ouders krijgen, en één van school. Een ongelooflijke klus, waarbij Dixon ook extra geld bij elkaar gespaard heeft voor al haar medewerkers. Naarmate de vrouw vorderde met deze uitdaging, begonnen de mensen om haar heen haar te filmen en te documenteren. In een mum van tijd ging haar onderneming viraal en inspireerde talloze anderen hetzelfde te doen. Sommigen schonken geld, anderen begonnen met speelgoed voor haar te kopen: een eindeloze keten van solidariteit!

Maar Renee Dixon bleef altijd met beide benen op de grond: "Ik doe niets spectaculairs. Ik help deze kinderen en hun ouders gewoon. Het is iets dat iedereen zou moeten doen." De vrouw was ook ontroerd toen een kind haar benaderde en zei: “Juf Renee, dit is de mooiste kerst die ik ooit heb gehad."

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Dit is de grootste voldoening: anderen helpen.

Advertisement