Ze leest de brief van haar dochter aan de Kerstman en dit breekt haar hart: "Ik zou graag meer vrienden willen hebben en niet gepest worden"

Janine

20 Januari 2023

Ze leest de brief van haar dochter aan de Kerstman en dit breekt haar hart:
Advertisement

De brief aan de kerstman is een traditie die wordt gedeeld door de overgrote meerderheid van kinderen over de hele wereld: de figuur van een man die veel lijkt op een grootvader met een baard, die elk jaar veel geschenken brengt aan alle goede kinderen, is geruststellend, zozeer dat sommige kinderen ook verzoeken doen die verder gaan dan het eenvoudige speelgoed. Natuurlijk staan ​​poppen en tablets bovenaan de lijst, net als ander kleurrijk en interessant speelgoed, maar het is niet ongewoon om ook hartverscheurende verzoeken te vinden. De dochter van deze moeder vroeg bijvoorbeeld om niet meer gepest te worden door haar klasgenoten en, alsof dat nog niet genoeg was, meer vrienden te hebben.

via TikTok / thebolivers

Advertisement

TikTok / thebolivers

Je kunt de kerstman alles vragen, dat weten we, maar geen enkele ouder zou ooit willen lezen wat deze moeder begreep uit een eenvoudige en onschuldige brief. Suzy Boliver heeft een 8-jarige dochter en een nog jongere zoon en deelt haar familieavonturen online met haar volgers. Met Kerstmis voor de deur is het gemakkelijk voor de kleintjes om te genieten van verzoeken aan de kerstman, en om de ouderen enkele cadeausuggesties te geven. Dochter Hailey had de rituele brief geschreven en Suzy wilde hem niet lezen uit respect voor haar dochter, maar nieuwsgierigheid leidde er onvermijdelijk toe dat ze ging kijken wat de verzoeken van haar dochter waren. De vrouw schrok toen ze onderaan de lijst las: "Meer vrienden" en “Minder gepest worden”.

Op de lijst stonden natuurlijk ook speelgoed en een smartphone, maar het waren vooral die twee verzoeken die Suzy's hart brak.

Pexels / Not the actual photo

Instinctief besloot Suzy de verborgen pijn van haar dochter via de brief te delen door een video op TikTok te plaatsen. De bedoeling van de vrouw was vooral om het geweten te prikkelen en andere ouders te laten nadenken over de mogelijkheid dat hetzelfde met hun kinderen gebeurde. De video is meer dan 4 miljoen keer bekeken en veel gebruikers hebben hun ongenoegen en bezorgdheid geuit en ook soortgelijke persoonlijke ervaringen gedeeld. Sommige ouders hebben gemeld dat hun dochters de kerstman vroegen om bijvoorbeeld "mooier" te zijn of om vrienden terug te krijgen met wie ze ruzie hadden gehad.

In ieder geval is het fenomeen pesten zeer aanwezig en geworteld in scholen en alleen een goede opvoeding - die allereerst in het gezin begint - de ontwikkeling van empathie en studie om de geest te verruimen en nieuwe horizonten te vinden, kan dit kwaad uitbannen.

Advertisement