Ze sluiten de winkel om hun kinderen te zien toneelspelen: "Deze dagen komen niet meer terug en we mogen dit niet missen!”

Janine image
door Janine

26 December 2022

Ze sluiten de winkel om hun kinderen te zien toneelspelen: "Deze dagen komen niet meer terug en we mogen dit niet missen!”
Advertisement

Hoe vaak kijkt een ouder over zijn schouder en denkt hij terug aan zijn kinderen toen ze nog in de luiers zaten, of worstelend met hun eerste babyvoeding en eerste woordjes: unieke momenten vergezeld van sterke emoties, waarvan alleen een mama of een papa weet wat we bedoelen. Die momenten zijn enkele van de mooiste in je leven, maar ze zijn ook erg vluchtig, en zoals alle goede dingen, moet je leren ze volledig in het moment te ervaren. De uitbaters van een boekhandel hadden besloten om een ​​dag de deuren van hun winkel te sluiten, om een ​​meer dan geldige reden: het eindejaars-toneelstuk van hun prachtige kinderen! De boodschap die ze in de etalage hebben opgehangen gaat het web rond.

via Facebook / Ubik Vico Equense

Advertisement

‼️‼️‼️ Avviso importante ‼️‼️‼️ Oggi pomeriggio siamo chiusi! Per recita scolastica dei nostri bimbi belli!… 🎄🎄🎄 O è Natale tutti i giorni o non è natale mai! 🎄🎄🎄

Pubblicato da Ubik Vico Equense su Venerdì 16 dicembre 2022

De eigenaars van de boekhandel "Ubik" in Vico Equense, vlak bij de stad Napels, hebben besloten om vlak voor de feestdagen een dagje inkomen op te geven om in alle rust te genieten van de toneelstukken van hun kinderen op school. Giovanna en Raffaele hingen voor sluitingstijd een boodschap op hun etalage, waarmee de situatie voor de rest van de dag duidelijk werd:

"Gesloten voor toneelstukken op school...deze dagen komen niet meer terug en we mogen ze niet missen!" staat er op het vel papier.

De foto, gepubliceerd op de pagina van de boekwinkel, ging al snel het web rond en toonde aan hoezeer dit gebaar helemaal niet vanzelfsprekend was in de samenleving waarin we vandaag leven. We hebben een hectische wereld opgebouwd, meer gericht op winst dan op emoties, waarin de belangrijkste dingen die met het gezin te maken hebben bijna worden onderschat. Waarom zou het toneelstuk van een kind op de tweede plaats moeten komen?

Advertisement

De boodschap van de boekverkopers spreekt van een belangrijke waarheid: deze momenten zijn uniek en zullen nooit meer terugkomen, want de kinderen zullen opgroeien, hun eigen weg gaan en niets zal meer hetzelfde zijn. Dus waarom jezelf een dergelijke vreugde ontnemen? Het heden is een kostbaar geschenk, meer nog dan al het geld dat met verkopen kan worden verdiend, en je moet er van profiteren, want de tijd komt helaas niet terug.

Gebruikers waren erg onder de indruk van deze keuze en deelden al hun steun en solidariteit met Raffaele en Giovanna, die hun gezin op de eerste plaats zetten.

Advertisement