Autistische jongen schrijft sollicitatiebrief: "Geef me een kans”

Janine image
door Janine

06 Februari 2023

Autistische jongen schrijft sollicitatiebrief: "Geef me een kans”
Advertisement

Achter aandoeningen als autisme valt nog een wereld te ontdekken: veel mensen hebben stereotypen en vooroordelen, zonder te weten dat het geen ziekte is, maar een aaneenschakeling van stoornissen die vooral te maken kunnen hebben met spraak en communicatie. De jonge Ryan Lowry, 19 jaar, is autistisch, kan goed communiceren en heeft besloten om clichés te doorbreken en zichzelf op een eerlijke en oprechte manier in de wereld van het werk te presenteren. De jongen deed een nogal uniek voorstel aan potentiële werkgevers door een handgeschreven brief op LinkedIn te plaatsen waarin hij recruiters vroeg om hem een ​​kans te geven.

via People

Advertisement
Linkedin - Ryan Lowry

Linkedin - Ryan Lowry

"Beste potentiële werkgever, mijn naam is Ryan Lowry, ik ben 19 jaar oud, woon in Leesburg, Virginia, en heb autisme", luidde de brief. "Ik heb ook een uniek gevoel voor humor, ik ben begaafd in wiskunde, erg goed in technologie en een zeer snelle leerling. Ik ben geïnteresseerd in een baan in de animatie of de computerindustrie."

"Ik realiseer me dat iemand, zoals u, een risico met mij zal moeten nemen omdat ik niet leer zoals normale mensen. Ik heb een mentor nodig om me les te geven, maar ik leer snel, eenmaal uitgelegd, begrijp ik alles. Ik beloof u dat als u me aanneemt en me leert, u blij zal zijn me elke dag te zien, ik zal doen wat u me zegt te doen en ik zal hard werken. Geef me een kans. Ik wacht op u, bedankt. Met vriendelijke groet, Ryan Lowry", besluit de jongen.

Advertisement
Linkedin - Ryan Lowry

Linkedin - Ryan Lowry

Ryan maakte een foto van de brief en deelde deze op LinkedIn, het sociale netwerk voor het zoeken naar werk. De post was zeer succesvol: er kwamen duizenden commentaren en reacties op, waaronder enkele vacatures. Tot op heden heeft Ryan zelfs keuze te over tussen de verschillende bedrijven die contact met hem hebben opgenomen.

Op dit moment lijkt hij geïntrigeerd door een aanbod van het bedrijf Exceptional Minds voor een driejarig programma om autistische mensen over animatie te leren. "Ryan is enthousiast over zijn volgende baan en bereidt zijn cv en portfolio voor. Ik had nooit gedacht dat het zou gebeuren na een geschreven brief", zei zijn moeder, Tracy Lowry: "Ik ben dolblij voor Ryan. Ik ben zo trots op hem: hij heeft stereotypen doorbroken en de weg vrijgemaakt voor de werkwereld, en heeft ook de ogen geopend van veel bedrijven, die nu meer geneigd zullen zijn om autistische mensen in dienst te nemen zonder al te veel vooroordelen".

Advertisement