Na 21 jaar bezoekt hij zijn docente als verrassing: “Ze was mijn licht op die donkere plek”

Janine

23 Januari 2023

Na 21 jaar bezoekt hij zijn docente als verrassing: “Ze was mijn licht op die donkere plek”
Advertisement

Het beroep van onderwijzer is een zeer delicate baan: deze mensen slagen erin hun studenten te beïnvloeden en velen van hen zijn zich ervan bewust dat er een grote verantwoordelijkheid op hun schouders rust, daarom proberen ze altijd het goede voorbeeld te geven en hun beste rol op de werkvloer. Michael Lacey is een persoon die het volledig eens is met deze uitspraken. Hij zat een gevangenisstraf van 21 jaar uit, gedurende welke tijd hij een speciale band vormde met zijn lerares Beroepsopleiding, mevrouw Rice, die erin slaagde niet ontmoedigd te raken en hem te motiveren zijn leven te veranderen nadat hij uit de gevangenis kwam.

via TikTok / comrade_sinque

Advertisement

TikTok / comrade_sinque

Volgens de wet van Indiana (VS) is het gedurende ten minste een jaar verboden om met ex-gedetineerden om te gaan na vrijlating, waardoor - nadat Lacey zijn straf had uitgezeten - de twee het contact verloren. Na drie jaar ontmoette Lacey de kamergenoot van zijn docente op een fototentoonstelling en de twee besloten haar te verrassen door het moment van hun ontmoeting te delen in een video op TikTok.

De video begint met Lacey die naar het huis van zijn docente loopt en zegt: "Ik ben net aangekomen bij het huis van mijn favoriete lerares, die me lesgaf terwijl ik 21 jaar in de gevangenis zat. Ze is speciaal. Ze weet niet dat ik kom. Laten we haar gaan verrassen." Nadat hij op de deur heeft geklopt, herkent juffrouw Rice haar oude vriend meteen en roept uit: "Lacey? Oh mijn God!". Dan omhelst ze hem stevig, zichtbaar ontroerd en nodigt hem uit om binnen te komen. "Ik zag haar meer dan 300 gevangenen helpen bij het behalen van hun professionele diploma's. Ze heeft nooit over ons geoordeeld. Ze was een stralend licht op die donkere plek", schreef Lacey aan het einde van de video.

TikTok / comrade_sinque

De video werd meer dan 13 miljoen keer bekeken en honderden reacties van gebruikers die ontroerd waren door de scène: "Als je nog nooit een docent hebt gehad die je begreep, zul je dit gevoel nooit kennen", schreef een jonge man. "Bedankt voor het delen van je vreugde. Je hebt mijn dag goed laten beginnen", merkte een meisje op.

Velen merkten de tederheid van hun omhelzing op: "Dit is het liefste wat ik in lange tijd heb gezien! Je voelt de positieve energie!" merkte een vrouw op. En nogmaals: "Ik ben sprakeloos. Ze is zo lief. Ik hou van deze lerares”, schreef een andere gebruiker.

Heb je ooit een docent gehad die in je hart is gebleven?

Advertisement