Ze laten hem al het groepswerk alleen doen en hij neemt wraak door niet te komen opdagen: "Oeps, ik heb een lekke band”

Janine

23 Januari 2023

Ze laten hem al het groepswerk alleen doen en hij neemt wraak door niet te komen opdagen:
Advertisement

Bij het werken in groepen is het heel gemakkelijk om iemand te vinden die, in plaats van zijn deel van het werk te doen, zichzelf volledig aan de anderen toevertrouwt. Helaas kunnen we er weinig aan doen: deze individuen zijn er en zullen er altijd zijn. De enige hoop is dat ze vroeg of laat hun les zullen leren en zullen boeten voor de gevolgen van hun daden. De hoofdpersoon van dit verhaal heeft besloten om een ​​goede les te leren aan zijn luie studiegenoten met wie hij noodgedwongen aan een onderzoeksproject heeft moeten werken. De jongen was de enige die studeerde, het onderzoek voorbereidde en instructies gaf aan de anderen, die hem volledig negeerden, blij hem al het werk te laten doen. Op dat moment besloot de jongen actie te ondernemen om de ontoelaatbare houding van zijn studiegenoten aan het licht te brengen.

via Reddit

Advertisement

Marufish (not the actual photo)

Het project waaraan de jongen en zijn studiegenoten moesten werken, was erg belangrijk vanuit het oogpunt van de eindcijfers, omdat het elke leerling een goed cijfer zou hebben gegeven. Helaas moest de hoofdpersoon van dit verhaal samenwerken met de "slechtste 3 studenten" van zijn school en dat betekende dat het meeste werk - zo niet al het werk! - hij alleen moest doen. Nogal onrechtvaardig, nietwaar? De jongen wilde echter vooral een goede indruk maken en daarom had hij ook instructies gegeven aan zijn luie studiegenoten en hen ook het gedeelte geschreven dat ze uit het hoofd hadden moeten leren. Vanzelfsprekend heeft geen van de drie ooit gereageerd op zijn berichten, waarin hij hen vroeg voor de presentatie minimaal één keer af te spreken om samen te oefenen.

"Naast vele andere vervelende dingen, probeerde ik met ze te praten en zei dat ze hun deel moesten doen. Ik werd genegeerd", zei de jongen in een tirade op Reddit. “Ik stuurde hen huiswerk om te doen. Weer genegeerd. Ik probeerde bijeenkomsten te plannen, ze zeiden dat ze zouden komen en lieten we vervolgens gewoon alleen in de bibliotheek. Dit gebeurde vanaf het begin. Het was overduidelijk dat ze verwachtten dat ik al het werk zou doen”, concludeerde de jongen.

Wikimedia / Not the actual photo

De jongen wist dat hij de enige was die voorbereid was en dat de andere studenten in zijn groep hun mond niets wisten te zeggen over het onderwerp. Zich hiervan bewust, besloot hij zijn kleine wraak uit te voeren. Natuurlijk wilde hij niet falen in het project waarin hij zoveel had geïnvesteerd en hij wist dat zijn afwezigheid alleen met een goede reden gerechtvaardigd zou zijn. Dus verzon hij dat hij een lekke band had en kocht hij een nieuwe band zodat hij de bon kon laten zien. Het excuus was meer dan aannemelijk, gezien het feit dat de jongen pendelde en een uur verwijderd was van school. De professor rechtvaardigde hem natuurlijk door hem te vertellen dat hij het project in zijn kantoor kon presenteren, ook alleen. Zoals je je kunt voorstellen, maakten de studiegenoten geen goede indruk op het project waar ze niets aan hadden gedaan.

Wat vind jij, had de jongen gelijk om op deze manier wraak te nemen?

Advertisement