Na 2 jaar op straat krijgt een dakloze een baan: bewakingscamera's zien haar dansen van vreugde (+VIDEO)

Janine image
door Janine

23 Januari 2023

Na 2 jaar op straat krijgt een dakloze een baan: bewakingscamera's zien haar dansen van vreugde (+VIDEO)
Advertisement

Je voelt je altijd een beetje nerveus als je voor een sollicitatiegesprek staat, vooral als de baan waarnaar je solliciteert je heel leuk lijkt. Om de kans om aangenomen te worden te vergroten, moet je vastberaden, positief en vooral overtuigend zijn, en dat alles binnen enkele minuten: geen eenvoudige taak, maar die - met een beetje oefening - kan worden beheerd. De jonge Kallayah Jones slaagde erin om door een bedrijf te worden aangenomen en werd beroemd op internet dankzij haar "vreugdedansje” die onmiddellijk na het succesvolle sollicitatiegesprek werd uitgevoerd. Maar laten we bij het begin beginnen.

via People

Advertisement
Instagram / dakara_spence

Instagram / dakara_spence

Kallayah ontmoette manager Dakara Spence voor een sollicitatiegesprek in restaurant The Spot, een sportbar en restaurant in Atlanta, in Georgia, Verenigde Staten. Het meisje was al twee jaar dakloos en was vastbesloten om haar leven in handen te nemen en een fatsoenlijke baan te vinden: "Ze had veel energie, dat merkte ik toen ze binnenkwam. Ze leek erg positief. Dus ik vertelde haar dat ze voor mij zelfs de volgende ochtend met een proeftijd zou kunnen beginnen”, zei mevrouw Spence.

Kort daarna zag de manager iets vreemds op de beveiligingscamera. Kallayah had net het gesprek verlaten en stopte even een paar seconden op de parkeerplaats: nadat ze had gecontroleerd of er iemand in de buurt was, maakte ze ter plekke spontaan een vreugdedansje. Na enkele ogenblikken liep ze nonchalant weg alsof er niets was gebeurd. De scène amuseerde mevrouw Spence, die besloot de video op Instagram te delen met het volgende onderschrift: "Ik heb net dit meisje aangenomen en dit was haar reactie".

Advertisement

Na die uiting van vreugde wist mevrouw Spence dat ze de juiste keuze had gemaakt: "Ik belde haar op en zei: 'Ik heb je aangenomen en ik zag je een vreugdedansje maken: morgen ligt het contract al voor je klaar zonder de proeftijd, zodat je kunt blijven dansen”. Ze schreeuwde van vreugde in de telefoon en barstte in lachen uit: het was een prachtig moment voor me”, herinnert ze zich.

De beelden gingen meteen rond op sociale media en trokken ook de lokale pers. "Ik was heel blij", lachte Jones tegen een lokaal nieuwsuitzending. "Toen ik de deur uitging, wist ik niet dat de camera's me hadden geregistreerd. Ik maakte een slechte periode door en mevrouw Dakara wist het natuurlijk niet, maar ze heeft letterlijk mijn leven ten goede veranderd, ze gaf me deze kans en deze mogelijkheid,” legde ze uit. Tot op de dag van vandaag is Kallayah een trotse medewerkster van The Spot en woont ze eindelijk in een huurappartement.

Advertisement