Kapper scheert zijn hoofd kaal uit solidariteit met een meisje met kanker

Janine image
door Janine

01 Maart 2023

Kapper scheert zijn hoofd kaal uit solidariteit met een meisje met kanker
Advertisement

In onze tijd is het gemakkelijk om onrealistische en verouderde schoonheidsnormen tegen te komen die het haar van een vrouw gelijkstellen aan haar charmes. Dit is de reden waarom we de neiging hebben om veel te lijden als we ons haar verliezen, vooral als dit gebeurt als gevolg van een ernstige ziekte. Maar gebaren die misschien eenvoudig lijken, kunnen hoop en empathie bieden aan de persoon in moeilijkheden, waardoor ze de kracht krijgen om door te gaan.

Dit weet ook Danillo Mendonça, een Braziliaanse kapper die zijn hoofd kaal schoor uit solidariteit met een jonge vrouw met kanker die in zijn salon om een ​​knipbeurt had gevraagd.

via Globo

Advertisement
Instagram - @bravos.barbeariaa

Instagram - @bravos.barbeariaa

Het werk van de kapper werd vastgelegd op de beveiligingscamera's van de winkel en later gedeeld op Instagram. De video toont Mendonça die van plan is het hoofd van de vrouw, in tranen, kaal te scheren. In het bijschrift legde de kapper de details van het verhaal uit: "Nubia kwam heel verlegen en beschaamd naar mijn salon, zonder in staat te zijn te zeggen wat er aan de hand was. Maar na een praatje opende ze haar hart en vertelde ons over de moeilijke tijd die ze doormaakte”.

"Na een tijdje te hebben gepraat, legde Nubia haar diagnose uit en de therapieën die ze zou moeten ondergaan en helaas legde ik haar uit dat de enige manier om haar haar te beschermen na de behandelingen was om alle haren af te scheren: ze begonnen bij bosjes uit te vallen als gevolg van de behandeling," voegde Mendonça eraan toe. Nadat hij klaar was met knippen, maakte de kapper een ongelooflijk ondersteunend gebaar: hij omhelsde haar en begon - zonder de minste aarzeling - ook zijn haar te knippen. Nubia is volledig verrast en zegt hem te stoppen, maar hij omhelst haar om haar gerust te stellen en maakt zijn kapsel af.

Advertisement
Instagram - @bravos.barbeariaa

Instagram - @bravos.barbeariaa

Enkele maanden na de diagnose wist Nubia volledig te herstellen: "Met veel wilskracht kondig ik aan dat Nubia haar ziekte heeft overwonnen!", schreef Mendonça op sociale media.

De ontroerende video bereikte ook andere sociale platforms, wat honderden likes en evenveel lovende en solidaire reacties opleverde: "Het is de manier waarop hij haar knuffelt en troost. Echt prachtig”, merkte een meisje op. Een heel mooi gebaar, dat ons echt doet nadenken over het belang van empathie tussen mensen.

Advertisement