Ze worden uit hun huis gezet en hebben geen geld voor een huis: ze kopen een boot

Janine

23 Januari 2023

Ze worden uit hun huis gezet en hebben geen geld voor een huis: ze kopen een boot
Advertisement

We dromen er allemaal vroeg of laat van om een ​​grote droom te bekronen: een eigen huis hebben. Er zijn mensen die het snel genoeg kunnen doen en er zijn er die lang moeten wachten voordat ze er toe in staat zijn. Wat het meest belemmert, is het gebrek aan geld om te investeren in een aankoop die, laten we eerlijk zijn, niet gemakkelijk is om onder ogen te zien. Wat te doen als je echt niet over het nodige geld beschikt, maar koste wat het kost een woning wilt hebben om je zeker te voelen?

De hoofdrolspelers van dit verhaal hebben een originele en tegelijkertijd zeer voordelige oplossing gevonden. Laten we eens kijken.

via @tanglewoodandtwo/Tik Tok

Advertisement

Dottie Turnbull en Tristan Van zijn een stel dat in het graafschap Cambridgeshire, in het Verenigd Koninkrijk, woont. De twee, respectievelijk 21 en 25 jaar oud, stonden voor een niet bepaald positief moment in hun leven, maar ze wisten de ideale oplossing voor hun behoeften te vinden.

Het jonge stel woonde al meer dan een jaar in een klein huisje, toen de eigenaar van het pand hen vertelde dat hij van plan was te verkopen en dat ze het binnen 3 maanden moesten verlaten. Aanvankelijk destabiliseerde het hen: toen ze in dat huis trokken, was het niet bepaald in goede staat, en ze hadden ook tijd en geld geïnvesteerd om het leefbaarder te maken, maar toen stonden ze opeens op straat en zonder voldoende geld om het te kopen. Wat moesten ze doen?

@tanglewoodandtwo/Tik Tok

“Ik werk in de marketingwereld - zei het meisje - terwijl Tristan kapper is en in die periode ging het financieel niet goed. We hadden natuurlijk om een ​​lening kunnen vragen, maar dat was geen goede optie voor ons. Toen kregen we een idee. Al sinds ik een kind was - vervolgde ze - heb ik altijd van boten gehouden, maar ik had nooit gedacht dat ik er op een dag op zou kunnen leven. In plaats daarvan zijn we, 4 maanden na het ontruimingsbevel, verhuisd naar de Tanglewood".

De boot, gekenmerkt door een indrukwekkende lengte, kostte het paar £30.000. Voordat het bewoonbaar was, moesten ze wat renovatiewerkzaamheden uitvoeren, maar als je naar de foto's kijkt, lijkt het de moeite waard te zijn geweest. De inrichting van het "huis op het water" is prachtig en heeft niets te benijden van een klassieke woning.

Advertisement

@tanglewoodandtwo/Tik Tok

"We hebben het helemaal verbouwd - zei Dottie - zelfs de buitenruimte is vernieuwd: we hebben kunstgras aangelegd en stoelen neergezet. Ook de keuken en de woonkamer hebben hun uiterlijk veranderd en af ​​en toe voegen we een paar accenten van kleur toe in ons huis. Ik hou van het leven op een boot, ik vind het leuk om elke ochtend wakker te worden en mezelf ondergedompeld te voelen in de natuur. En bovendien is het dagelijkse leven extreem flexibel geworden. Elke dag is een nieuw avontuur en we kunnen overal naartoe varen. Om nog maar te zwijgen - zei ze nogmaals - dat alles veel minder kost dan een normaal huis. We geven ongeveer £4 uit aan gas, £20 aan verwarming en £10 aan elektriciteit per maand".

Kortom, een drastische beslissing nemen zoals die van hen is blijkbaar zo slecht nog niet en de twee hebben ook besloten dat ze na verloop van tijd zullen proberen hun nestje om te vormen tot een bed and breakfast om degenen met dezelfde intenties als hen de ervaring te gunnen om het uit te proberen voordat ze de stap nemen.

Zou jij het leuk vinden?

Advertisement