"Ik koos ervoor om huisvrouw uit de jaren ’50 te zijn: mijn taken zijn koken, de kinderen opvoeden en het huis schoonmaken"

Janine image
door Janine

23 Januari 2023

"Ik koos ervoor om huisvrouw uit de jaren ’50 te zijn: mijn taken zijn koken, de kinderen opvoeden en het huis schoonmaken"
Advertisement

Jaar na jaar is de samenleving getransformeerd en hebben de tradities, gewoonten en manieren van leven die ooit aan de orde van de dag waren, grote veranderingen ondergaan. We zijn gewend geraakt aan nieuwe mode vanuit het oogpunt van kleding, aan verschillende vormen van communicatie en in het bijzonder aan een moderne opvatting van "rollen" binnen elke sector.

Dankzij emancipatie en het besef dat er geen verschillen zijn in rechten en plichten tussen mannen en vrouwen, is de vrouwelijke figuur steeds verder verwijderd van het stereotype dat haar voorbestemd zag om zich uitsluitend aan het gezin en het huis te wijden. Er zijn er echter die het er niet mee eens zijn en hebben besloten dat een ietwat retro levensstijl voor hen de juiste is. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van.

via Daily Mail

Advertisement
lex.delarosa/Instagram

lex.delarosa/Instagram

Alexia Delarosa is een 29-jarige moeder die met haar gezin in San Diego, Verenigde Staten woont. De vrouw is beroemd geworden op internet omdat ze ervoor heeft gekozen zich aan te sluiten bij een beweging, de Tradwives, die de figuur van de vrouw-huisvrouw nieuw leven heeft ingeblazen. Als de moderniteit ons gewend heeft gemaakt aan een idee van de onafhankelijke vrouwenfiguur ten opzichte van de gezinskern, voor degenen die tot deze groep behoren is dit niet het geval.

Deze moeder heeft, samen met vele anderen, besloten dat leven zoals het in de jaren ’50 ging, zoveel beter is en geeft er de voorkeur aan dat haar man Matthew, 37 jaar, elke ochtend naar zijn werk gaat, terwijl zij thuis blijft. Schoonmaken, lunches en diners bereiden en voor de kinderen zorgen zijn haar belangrijkste bezigheden. Maar waarom heeft ze hiervoor gekozen?

Advertisement
lex.delarosa/Instagram

lex.delarosa/Instagram

Moeder Alexia verklaarde: "Ik miste een moederfiguur heel erg toen ik klein was. Mijn moeder werkte en ging graag 's avonds uit met haar vrienden, en ik zag haar te weinig. Ik wil niet dat hetzelfde gebeurt. Ik leef het liefst in de stijl van de jaren ’50, een periode waarin mannen het huis verlieten, terwijl het doel van de vrouw was om uitsluitend voor het huis en de kinderen te zorgen".

Een bekentenis die voor velen omstreden is, maar die omgekeerd door veel vrouwen en veel echtgenoten lijkt te worden gedeeld. Velen, waaronder Matthew, zijn geneigd te denken dat de rol van de vrouw binnen het gezin die rol is en dat het goed is om wat traditie terug te krijgen.

"Toen ik ons ​​eerste kind verwachtte, besloten mijn man en ik samen dat ik thuis zou blijven en mijn baan zou opzeggen - zei ze - Aanvankelijk wijdde ik me aan een activiteit van een thuisbakkerij, maar met de de komst van de tweede, vond ik dat dat niet meer kon en dat ik liever bij hen bleef".

lex.delarosa/Instagram

lex.delarosa/Instagram

Veel gebruikers hebben haar bekritiseerd en "beschuldigd" ervan terug in de tijd te gaan en op de een of andere manier jaren aan geschiedenis te verliezen. Blijkbaar laat Alexia zich echter niet ontmoedigen en herhaalt ze graag thuis wat ze in films uit die tijd ziet. "Ik hou van die vrouwen die zo zorgzaam zijn - bekende ze - ik vind het leuk, het is zo romantisch en ik wil dat het hetzelfde is in mijn huis".

Zou jij ooit overwegen om je gezinsleven op deze manier te leven?

Advertisement