Tweeling viert hun 100ste verjaardag: "We hebben altijd alles samen gedaan sinds we geboren werden"

Janine image
door Janine

31 Januari 2023

Tweeling viert hun 100ste verjaardag: "We hebben altijd alles samen gedaan sinds we geboren werden"
Advertisement

De band tussen broers en zussen is iets unieks en onbeschrijflijks, maar als het om een ​​tweeling gaat, is het vaak mogelijk om een ​​nog specialere band op te bouwen. Norma Matthews en Edith Antoncecchi weten dit heel goed, een eeneiige tweeling die er ook in slaagden om zeer vergelijkbare levens te leiden: ze trouwden allebei tegelijkertijd, stichtten een gezin en verhuisden samen in 1995 naar Florida. Ook vierden ze onlangs hun 100ste verjaardag. De zussen zijn echte beroemdheden geworden in het kleine stadje St. Petersburg, Verenigde Staten, waar ze samen in een stacaravan wonen.

via Washington Post

Advertisement

Norma en Edy werden geboren op 23 december 1921 in Revere, Massachusetts. Ze hebben alles gedeeld sinds hun geboorte, zelfs het bed. Op school kleedden ze zich hetzelfde en vonden ze het soms leuk om de leraren in verwarring te brengen door van plaats te wisselen. Ze maakten van tijd tot tijd ruzie, maar hun grootmoeder zei dan tegen hen: "Als je een cent in je zak stopt, zal hij niet rinkelen. Als je twee cent in je zak stopt, zal hij rinkelen." De zussen lijken in alles veel op elkaar, maar hun interesses zijn verschillend: Norma houdt van tekenen, terwijl Edy piano speelt. Toen ze opgroeiden, werd Norma kapster en Edy koos voor een carrière als verpleegster.

In 1943 trouwden Edy en Norma drie maanden na elkaar met hun respectievelijke echtgenoten en beiden kregen in 1944 hun eerste kind: voor het eerst woonden ze uit elkaar, maar slechts voor een jaar. Gedurende de volgende vijf decennia slaagden ze erin zo dicht mogelijk bij elkaar te leven. In 1995 besloot de tweeling om samen naar Florida te verhuizen en weer samen te gaan wonen in een stacaravan waar ze nog steeds wonen, omringd door de zorg van hun dierbaren. Ze gaan graag naar de kerk en naar het nabijgelegen seniorencentrum.

Advertisement

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​kwamen meer dan 50 familieleden bijeen om de tweeling te vieren in een Italiaans restaurant. Aan degenen die hun geheim van een lang leven vragen, antwoorden ze: "drink niet, rook niet en leef een eerlijk leven om naar de hemel te gaan. Er is alleen goed of slecht, dus vergeef anderen en blijf coherent voor je eigen bestwil".

Waardevol advies dat voor iedereen nuttig kan zijn, ongeacht de leeftijd.

Advertisement