Bezorger krijgt als “fooi” een nieuwe auto voor zijn 31 jaar eervolle dienst

Janine image
door Janine

12 Februari 2023

Bezorger krijgt als “fooi” een nieuwe auto voor zijn 31 jaar eervolle dienst
Advertisement

Werk - als het eerlijk en met toewijding wordt gedaan - is altijd waardig, wat het ook is. Je hoeft geen prestigieuze functies te bekleden of een fortuin te verdienen om je op professioneel gebied bekwaam te voelen.

Dit werd gedemonstreerd door Robert Peters, een pizzabezorger uit Tipton, Indiana, Verenigde Staten, die zijn werk al meer dan 31 jaar doet, altijd met een glimlach op zijn gezicht en met de grootste vriendelijkheid. Daarom kreeg hij onlangs een grote verrassing toen een klant hem een ​​veel hogere fooi gaf dan verwacht.

via CBS News

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Tanner Langley is een vaste klant bij de pizzeria van meneer Peters en heeft door de jaren heen gemerkt dat de man zijn werk met passie en toewijding doet en er altijd voor zorgt dat zijn klanten hun exacte wisselgeld krijgen. "Hij zou 5 of 6 kilometer in een sneeuwstorm rijden om je 15 cent wisselgeld te brengen," zei hij. Maar waarom zou hij zo'n gebaar maken? “Uit pure ethiek. Hij zal niemand het gevoel geven dat ze een fooi moeten geven”, legde meneer Langley uit.

Geconfronteerd met een dergelijke toewijding, voelde de heer Langley zich genoodzaakt om de heer Peters een fooi te geven die in overeenstemming was met de kwaliteit van zijn service, door een inzameling te starten bij de gemeenschap om een nieuwe auto voor Peters te kopen, aangezien de auto behoorlijk gedateerd was. In slechts twee dagen tijd zamelden de inwoners van Tipton maar liefst $19.000 in, genoeg om een ​​rode Chevrolet Malibu te kopen en tegelijkertijd de verzekering en benzine te dekken.

Advertisement

Hello Everyone! Today, Robert received his new vehicle! You will be happy to know that he was all smiles when he...

Pubblicato da Tanner Langley su Lunedì 11 gennaio 2021

"Dat is het soort impact dat meneer Peters op mensen heeft", merkte meneer Langley op na het succes van de inzamelingsactie. Een paar dagen later schonk meneer Langley de nieuwe auto aan meneer Peters, die absoluut verrast en ontroerd was door het ongelooflijke gebaar van zijn gemeenschap: "Ik kan het niet geloven, het is bijna onwerkelijk. Ik heb geen woorden om mijn dankbaarheid uit te drukken, " zei hij.

Ook de pizzeria waarvoor hij werkt heeft met de inzameling meegedaan, waarin staat dat meneer Peters een van de trouwste bezorgers is. "Natuurlijk is deze baan niet iets waar de meeste mensen naar streven", gaf Peters toe. "Er waren mensen in mijn familie die zeiden: 'Misschien moet je nadenken over iets dat financieel stabieler is.' Maar dit is mijn doel in het leven: proberen mensen gelukkig te maken. Als je bij iemand bezorgt, ben je misschien wel het enige gezicht dat ze de hele dag zien," voegde hij eraan toe. Deze passie en extreme zorg naar de klanten maakte hem bevriend met iedereen in de stad en leverde hem een ​​grote beloning op.

Advertisement