Ze betalen hem zijn vakantiedagen niet uit: chef neemt wraak door de keuken van het restaurant te vullen met kakkerlakken

Janine image
door Janine

06 Februari 2023

Ze betalen hem zijn vakantiedagen niet uit: chef neemt wraak door de keuken van het restaurant te vullen met kakkerlakken
Advertisement

Werken in de horeca is niet makkelijk: of het nu gaat om de rol van chef-kok of ober, de druk is hoog. Voor degenen achter het fornuis is de verantwoordelijkheid heel groot, aangezien het succes van een goed restaurant ook en vooral afhangt van het goede eten dat aan tafel wordt geserveerd. Daarom moet je je werknemers en degenen die "het vuile werk" doen goed behandelen, wil een bedrijf succesvol zijn. De chef, hoofdpersoon van dit verhaal, is zich hiervan terdege bewust, aangezien hij zich door zijn baas in de maling genomen voelde over onbetaalde vakantiedagen. De reactie van de jonge chef was misschien niet redelijk, maar hij nam zeker wraak voor het onrecht dat hem werd aangedaan.

via Metro

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Wat komt er in je op als je aan een restaurantkeuken denkt? Waarschijnlijk is de eerste zorg, naast de kwaliteit van de gebruikte producten, de hygiëne van de plaats, die altijd onberispelijk moet zijn. In feite zijn gezondheids- en veiligheidscontroles betreft voedsel aan de orde van de dag in bars en restaurants, en als iets niet schoon genoeg of niet aan de norm voldoet, zou dat vervelend zijn voor de zaak. Tom Williams, de 25-jarige kok van pub "Royal William IV" in Lincoln (VK), heeft besloten wraak te nemen op zijn werkgever door de hygiëne van het restaurant te ondermijnen. De man besloot, na overleg met de eigenaar over het niet uitbetalen van vakantiedagen, een twintigtal kakkerlakken vrij te laten in de keuken van de pub.

Zoals je je kunt voorstellen, moest de pub tijdelijk sluiten - een sluiting die het restaurant ongeveer £22.000 heeft gekost.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Hoewel Tom gelijk had om voor zijn vakantiegeld te vechten, had zijn impulsieve daad ernstige gevolgen, waarvoor de tussenkomst van een advocaat nodig was. Jeremy Janes, de advocaat van de man, probeerde zijn jonge cliënt te verdedigen door de situatie uit te leggen: "Dit is een zaak vol met slechte beslissingen. Er was een legitiem geschil over vakantiegeld, maar de werknemer nam een ​​ongepaste weg om dat geld te krijgen. Hij had het nodig om zijn zoon, over wie hij de voogdij heeft, te kunnen onderhouden sinds hij 23 jaar was". Op dit punt lijkt de rechter de man een tweede kans te hebben gegeven: zou jij hem hebben vergeven?

Advertisement