Twee moeders die een kind willen adopteren, adopteren er uiteindelijk 3: "Het zijn broertjes, we willen ze niet scheiden"

Janine image
door Janine

08 Februari 2023

Twee moeders die een kind willen adopteren, adopteren er uiteindelijk 3: "Het zijn broertjes, we willen ze niet scheiden"
Advertisement

We hebben allemaal toekomstperspectieven als we een stel zijn: het is niet ongebruikelijk om met je partner te praten over het al dan niet verwelkomen van een kind of dromen van een bepaald aantal kinderen in huis. Wat gepland is, komt echter zelden uit, want het leven zit vol met onverwachte dingen: het kan gebeuren dat degenen die dromen van een enkel kind een tweeling verwachten, of dat degenen die uiteindelijk een enkel kind willen adopteren ervoor kiezen om drie broertjes te verwelkomen. Dit overkwam Lena en KC, twee verliefde vrouwen die na hun huwelijk besloten een kind te adopteren.

via YouTube / WCVB Channel 5 Boston

Advertisement
YouTube - WCVB Channel 5 Boston

YouTube - WCVB Channel 5 Boston

De twee woonden een evenement bij dat werd gesponsord door Children's Friend, een non-profit kinderwelzijnsorganisatie, en werden meteen verliefd op een foto van een driejarige jongen genaamd Joey. De organisatoren van het evenement en het organisatieteam merkten de chemie met de kleine op en hielpen hen Joey te adopteren. De twee ontdekten echter dat de kleine nog twee andere broertjes had: Noah - twee jaar - en Logan, één. De jongste zat al in een pleeggezin, dus besloten KC en Lena Noah ter adoptie te vragen.

Na een paar maanden bleek echter dat de voogdij over Logan, de jongste, niet was gelukt en op dat moment aarzelden de twee moeders niet om ook zijn adoptie aan te vragen: "Het zijn drie biologische broers. We vinden het van fundamenteel belang om ze niet uit elkaar te halen: het zal geweldig zijn om ze allemaal samen groot te brengen", zo merkten ze op.

Advertisement
YouTube - WCVB Channel 5 Boston

YouTube - WCVB Channel 5 Boston

Veronica Listerlund, directrice adoptie van Children's Friend, was onder de indruk van de natuurlijkheid waarmee de twee vrouwen voor alle drie de kleine broertjes zorgden: "Deze kinderen zijn nu in uitstekende handen, Lena en KC begrijpen perfect wat de kinderen nodig hebben. Behalve onderdak, voedsel, kleding en een gezonde omgeving om in op te groeien, kent en ondersteunt het paar ook de waarde van sterke relaties tussen broers en zussen en hun impact op de lange termijn. Het zijn geweldige moeders”.

Kinderen zijn dol op allebei en hebben bijnamen bedacht om ze te onderscheiden: KC is "mama", terwijl Lena "mamy” is, maar ze noemen haar ook af en toe "mama’tje’. Tijdens de adoptie-ceremonie brachten de drie kleintjes speelgoedhamers mee om samen met de rechter de uitspraak te doen, waardoor de drie broertjes en het moederpaar officieel een gezin werden. Dankzij Lena en KC hebben deze prachtige kinderen nu een toekomst vol liefde en aandacht voor zich.

Advertisement