Hij vindt een tas met 135.000 euro contant naast een geldautomaat: hij neemt het mee naar het politiebureau (+VIDEO)

Janine image
door Janine

25 Februari 2023

Hij vindt een tas met 135.000 euro contant naast een geldautomaat: hij neemt het mee naar het politiebureau (+VIDEO)
Advertisement

Er wordt gezegd dat "geld niet gelukkig maakt" en dat is waar, maar laten we eerlijk zijn: ze kunnen nogal wat problemen oplossen. Dus wat te doen als je wordt geconfronteerd met een grote som geld die uit het niets verschijnt? Best een dilemma, zeker als er openstaande rekeningen zijn die afbetaald moeten worden.

Dit is wat er gebeurde met de jonge José Nuñez Romaniz, een 19-jarige student uit New Mexico die wat sokken voor zijn grootvader was gaan kopen. Hij had geprobeerd wat winkels in zijn omgeving te vragen, maar had het soort dat hij zocht niet gevonden, dus koos hij voor een online bestelling waarbij een pinautomaat nodig was om de aankoop te voltooien.

via Nytimes

Advertisement
YouTube - KRQE

YouTube - KRQE

Bij het bereiken van het dichtstbijzijnde bankfiliaal vond José een plastic zak op de grond bij de geldautomaat. Het was transparant en gaf een glimp van een stapel contant geld: het was gemakkelijk te raden dat het een grote som geld was die talloze problemen zou oplossen voor iedereen die het in zijn bezit kreeg. "Ik zag al dat geld en ik wist niet wat ik moest doen. Het voelde alsof ik in een droom leefde", aldus José.

Advertisement
YouTube - KRQE

YouTube - KRQE

Iedereen zou eraan hebben gedacht om in ieder geval een deel ervan te houden, maar José vertrouwde toe dat zijn eerste gedachte iets anders was: "Ik keek om me heen om de situatie te begrijpen, maar toen ik zag dat er niemand was, pakte ik de tas en bracht het naar de plaatselijke politie. Ik was absoluut in de war, maar ik heb er nooit aan gedacht om het geld te houden. Het is niet mijn geld”. Op het politiebureau telden de agenten het geld, een totaal van 135.000 euro.

Na een kort onderzoek door de autoriteiten bleek dat het geld was achtergelaten door een onoplettende bankmedewerker die de geldautomaat moest vullen.

Geconfronteerd met de extreme eerlijkheid van de man, besloot het hoofd van de lokale politie hem als teken van dankbaarheid een baan op de afdeling aan te bieden en de man accepteerde graag: "Mijn ouders hebben me altijd geleerd om te werken. Het beste geld is wat je verdient”, aldus José. Ongetwijfeld een echt voorbeeld van morele integriteit.

Advertisement