Ze zegt haar baan als lerares op om caissière te worden: "Nu ben ik veel serener en verdien ik meer"

Janine image
door Janine

02 Februari 2023

Ze zegt haar baan als lerares op om caissière te worden: "Nu ben ik veel serener en verdien ik meer"
Advertisement

Iedereen zou graag zijn of haar droombaan willen hebben en als je die eenmaal hebt, voel je je meestal tevreden en voldaan in je professionele leven. Dit geldt niet voor Maggie Perkins, 30 jaar, uit Atlanta, Georgia, VS.

De jonge moeder van twee kinderen heeft altijd al lerares willen worden en gaf acht jaar lang les aan openbare en particuliere scholen in twee verschillende staten. Gedurende die tijd gaf ze les in drie verschillende vakken voor verschillende onderwijsniveaus, waaronder de universiteit. Ze koos er echter voor om haar baan op te zeggen om caissière in een supermarkt te worden.

via Businessinsider

Advertisement
TikTok - @millennialmsfrizz

TikTok - @millennialmsfrizz

De voormalige lerares heeft besloten haar ongebruikelijke keuze vast te leggen in een reeks video's op TikTok, waar ze meer dan 80.000 fans heeft. Maggie legde enkele voordelen uit van het werken als kassamedewerker en zei dat ze veel meer ontspannen is dan haar oude baan als docente: "Ik lig 's nachts niet wakker om me zorgen te maken over de e-mails van de ouders, ik word met respect behandeld door mijn managers en ik kan naar het toilet gaan als dat nodig is. Ik heb mijn onderwijscarrière besteed aan het proberen ervoor te zorgen dat ik niets fout doe, terwijl ik me in deze supermarkt kan concentreren op de dingen waar ik goed in ben en hoe ik ze beter kan doen."

Geïntrigeerd vroegen veel fans van Maggie haar om informatie over haar carrièreswitch, ook in economische termen, en ze antwoordde dat ze nu nog meer verdient dan voorheen: "Het loon begint bij 17 euro per uur, maar het gaat elke 1.000 gewerkte uren met een euro omhoog”, legde ze uit. "Ter vergelijking, moet je weten dat het gemiddelde salaris van een docent in Atlanta ongeveer 18 euro per uur is en waarschijnlijk niet zal stijgen", voegde ze eraan toe.

Advertisement
TikTok - @millennialmsfrizz

TikTok - @millennialmsfrizz

Op de vraag of ze haar oude baan mist, antwoordde Maggie dat ze van lesgeven hield en dat ze van de studenten hield, maar het Amerikaanse schoolsysteem als "onvoldoende" en te vermoeiend beschouwt. Toen ze lerares was, maakte ze lange dagen en kreeg ze nooit enige erkenning: "Ik voelde me onzichtbaar", zei ze. "Werken als caissière in de supermarkt gaf me de gemoedsrust die ik zocht. Ze respecteren me hier en waarderen mijn werk", voegde Maggie eraan toe.

Een beslist onverwachte koerswijziging, maar die de jonge vrouw goed lijkt te hebben gedaan. Denk je dat ze de juiste keuze heeft gemaakt?

Advertisement